Kaja Juvan na pragu svojega prvega nastopa v Indian Wellsu

Tenis 8. Mar 20226:30 > 6:41 0 komentarjev
Foto: Guliverimage

Kaja Juvan je v prvem krogu kvalifikacij za preboj v glavni del tekmovanja na turnirju serije 1000 v Indian Wellsu slavila proti Nemki, Tatiani Marii. Ljubljančanka je po uri in 24 minutah slavila z izidom 7:5, 6:2.

Kaja se je hitro znašla v rezultatskem zaostanku, nasprotnico gledala v hrbet do 3:5, potem pa zaigrala, tako kot najbolje zna in dobila pet zaporednih iger.

Nemki je kasneje dvakrat odvzela servis in se po pol ure drugega niza znašla v lagodni prednosti 5:1, sledila sta še dva zaporedna odvzema servisov in tekme je bilo konec.

Juvan za prvi nastop v glavnem delu turnirja, ki poteka v kalifornijski puščavi Coachella, potrebuje še zmago nad Ukrajinko Lesjo Curenko.

“Ta turnir mi je zelo všeč. Podlaga je počasna, tudi žogice. Danes je bilo v vetru težko igrati, igrala sem proti nasprotnici, ki ti ne da prav veliko ritma, zato sem se na začetku mučila. Želela sem preveč. Potem sem začela igrati z vetrom in od takrat naprej mi je steklo. Philip (op.a. trener Dehaes) si je šel ogledat potencialno nasprotnico, mene čaka fizioterapija,” je za Sportklub iz Kalifornije javila Juvan.

V glavni del tekmovanja je, kot nosilka, že uvrščena najboljša slovenska teniška igralka, Tamara Zidanšek. Turnir se s prvimi obračuni posameznic začne v sredo. Slovenijo v moški konkurenci med posamezniki zastopa povratnik na turnejo ATP, Aljaž Bedene, ki bo v Indian Wellsu koristil zamrznjeno uvrstitev (t.i. Protected ranking).

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!