Na turnejo se je vrnila teniška superbabica!

Tenis 3. Maj 202116:20 > 21:35 0 komentarjev
Twitter

Sliši se neverjetno, a drži! Ta teden v kvalifikacijah turnirja serije ITF z nagradnim skladom $ 25.000 nastopa tudi 74-letna Američanka Gail Falkenberg.

Falkenbergova se na turnejo vrača po treh letih premora, ko je takrat vsa tri uradna srečanja izgubila, pa tudi sicer se ravno z vrhunskimi rezultati ne more pohvaliti. Teniška statistika beleži 56 odigranih dvobojev med posameznicami, od katerih je “babica” dobila le enega samega! Prvenec (in očitno osamljen primer) je dočakala v kvalifikacijah ITF turnirja na zelenem pesku v kraju Pelham, kjer je amaterko Rosalyn Small ugnala s 6:0 in 6:1.

Danes jo je v Naplesu pričakala 20-letna Francozinja, Tiphanie Fiquet, ki večjih težav z veteranko ni imela (6:0, 6:0), sicer pa Gail priznava, da igra le za užitek in večjih ciljev nima.

Pravi, da trenira še zmeraj po petkrat na teden in da se po tekmah počuti mlado in ohranja zdravje. Nauk zgodbe: počnite tisto, kar vas veseli, pa čeprav pri tem niste med najboljšimi na svetu!

Prilagamo posnetek izpred petih let, ko se je Falkenbergova pomerila proti Taylor Townsend, a ta niti ni najbolj znano ime, s katerim se je srečala. V sezoni 2013 ji je nasproti stala celo Naomi Osaka in ji seveda dvakrat “zavezala kravato”.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!