Osaka, Kenin in Swiatek odpovedale turnir v Montrealu

Tenis 4. Avg 20215:48 > 6:21 0 komentarjev

Iz kanadske teniške zveze so sporočili, da so Japonka Naomi Osaka, Američanka Sofia Kenin in Poljakinja Iga Swiatek odpovedale nastop na bližjem turnirju WTA v Montrealu, ki bo na sporedu med 6. in 15. avgustom. Japonka je trenutno druga, Američanka četrta, Poljakinja pa osma igralka na mednarodni teniški jakostni lestvici WTA.

Osaka, ki se je po razvpitem umiku z odprtega prvenstva Francije v Parizu, na veliko teniško sceno vrnila na olimpijskih igrah v Tokiu in v tretjem krogu izgubila proti kasnejši poraženki finalnega obračuna iz Češke Marketi Vondroušovi, ni navedla razloga za svojo odsotnost na kanadskem turnirju.

Lanska zmagovalka Roland Garrosa Iga Swiatek je za opravičilo navedla utrujenost in izrazila željo po krajšem počitku pred odprtim prvenstvom ZDA v New Yorku ter sklepnim delom sezone, medtem ko je Keninova še vedno v obdobju rehabilitacije po poškodbi gležnja na turnirju v Wimbledonu.

V odsotnosti Avstralke Ashleigh Barty in Osake bo v Montrealu prva nosilka Belorusinja Arina Sabalenka, sicer tretja igralka na lestvici WTA.

Na turnirju bosta nastopili tudi Kanadčanka Bianca Andreescu in Romunka Simona Halep. Prva je na petem, druga pa na desetem mestu na mednarodni jakostni lestvici, je pa slednja za romunske medije poudarila, da gre v Kanado poskusit pripravljenost, a ni nujno, da bo zaigrala, ker njena noga še ni dokončno zaceljena.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!