Polona Hercog ostaja edini trn v peti Ige Świątek

Tenis 20. Mar 202222:38 > 22:40
Foto: Guliverimage

Poljakinja Iga Świątek je v svojem šestem finalu na profesionalnih turnirjih (WTA in Grand Slam) še petič slavila. V Indian Wellsu je za naslov z izidom 6:4 in 6:1 porazila Grkinjo, Marijo Sakari.

Edina, ki je v finalu najpomembnejših turnirjev mlado Poljakinjo uspela v preteklosti premagati, je Mariborčanka, Polona Hercog, ki je bila od nje boljša v Luganu pred tremi leti.

Od takrat naprej je imela  Świątek v finalnih srečanjih na najvišji ravni bolj malo dela. Roland Garros 2020 je dobila z zmago nad Sofio Kenin (6:4, 6:1), Adelaide 2021 je prinesel “teptanje” Belinde Benčič (6:2, 6:2), lanski Rim je pripeljal “bicikelj” nad Karolino Pliškovo (6:0, 6:0), letošnja Doha pa še “sprehod” čez Anett Kontaveit (6:2, 6:0).

Iga, sicer najboljša prijateljica Kaje Juvan na WTA turneji, je danes do zmage prišla po uri in 20 minutah, potem ko je Grkinji servis vzela šestrkat. Njen saldo nebranjenih udarcev ter nevsiljenih napak je na koncu znašal 11:10 (pri Sakari 14:21).

Zmaga Poljakinjo jutri na osveženi lestvici WTA pelje na drugo mesto, za prvo uvrščeno Ashleigh Barty bo zaostajala za okoli 2200 točk, Sakari je uspel skok za tri mesta, kar pomeni, da bo jutri tretja igralka sveta.

Turneja se seli v floridski Miami Gardens, kjer bodo jutri na sporedu kvalifikacije. V njih bo nastopila tudi Juvan, Tamara Zidanšek pa je kot nosilka neposredno uvrščena v glavni del tekmovanja.

Komentari

Vaš komentar