V Rimu že prvi dan “vzel” obe Slovenki

Tenis 9. Maj 202219:26 > 19:48 0 komentarjev
Tamara Zidanšek
Foto: Mathias Schulz/Guliver image

Na turnirju serije 1000 v večnem mestu sta že prvi dan tekmovanja izpadli obe Slovenki. Najprej je Tamaro Zidanšek s 6:4 in 6:3 porazila Darja Kasatkina, potem pa je pozno popoldne izgubila še Kaja Juvan. Od Ljubljančanke je bila po treh urah s 7:5, 4:6 in 7:5 boljša Julija Putinceva.

Rusinja, ki nastopa za Kazahstan, je bila – tako kot vsakič – ves čas v konfliktu s sodnikom, publiko (in svojim trenerjem), a na koncu izvlekla napredovanje.

Škoda za zamujeno priložnost, saj je imela Kaja pri izidu 5:4 v odločilnem nizu na servis nasprotnice dve žogici za zmago. Potem, ko ju je zapravila, je gladko (na 15) izgubila še svojo servisno igro in četudi si je ob servisu Putinceve za zmago kasneje ustvarila tri žogice za odvzem servisa in vsaj podaljšano igro, je Rusinja pod pritiskom zdržala ter si ustvarila “zmenek” z 10. igralko sveta, Garbiñe Muguruzo.

Ostaja le Andreja

Kajo konec tedna čaka nastop v kvalifikacijah WTA turnirja v Strasbourga, nato jo čaka pot v Pariz ter nastop na Rolandu Garrosu.

“Match” žogici Kaj Juvan:

Tamara Zidanšek bo prihodnji teden počivala, na drugem vrhuncu sezone v Parizu pa ji status nosilke pri branjenju lanskega polfinala ne uide. Danes je enostavno naletela na predober “forehand” Kasatkine, tako da Slovenija na turnirju ostaja le še z enim orožjem.

Ta čast pripada Koprčanki Andreji Klepač, ki bo med dvojicami nastopila v paru s Čilenko, Alexo Guarachi.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!