Zidanškova tretjič boljša od Juvanove, dalje tudi Hercogova

Tenis 27. Apr 202113:13 > 20:48 0 komentarjev
Twitter

V prvem krogu kvalifikacij WTA turnirja serije 1000 v Madridu je v slovenskem dvoboju Tamara Zidanšek ugnala Kajo Juvan.

Na žalost je žreb določil, da sta se Tamara in Kaja pomerili med seboj že v prvem krogu. Dami, ki se resnično dobro poznata, sta odigrali izenačeno srečanje, to je zavilo v tretji odločilni niz, le tega pa je dobila Zidanškoova z rezultatom 6:3 in še tretjič v medsebojnih obračunih premagala Juvanovo.

Prvi niz je bil izenačen in obe igralki sta držali svoj servis. V deseti igri pri vodstvu 5:4 si je Tamara priigrala prvo set priložnost, a jo je Kaja uspešno ubranila. Niz je zavil v podaljšano igro v kateri je Konjičanka povedla 6:3, a Ljubljančanka je s serijo petih zaporednih točk prišla do prvega niza.

V drugem nizu je  bila Tamara razred boljša nasprotnica in ga dobila s 6:1.

Tretji niz je bil poln priložnosti za odvzem servisa. Po zaostanku z 1:3 se je Kaja vrnila in izenačila na 3, a ni izkoristila priložnosti za vodstvo 4:3. V sedmi igri je vodila 40:30 na svoj servis. Po maratonski osmi igri, kjer je Zidanškova ubranila kar 4 brejk priložnosti, je sledil gladek odvzem Juvanovega servisa in to je pomenilo slavje Tamare Zidanšek s 6:7(6), 6:1 in 6:3.

Zidanškova bo v drugem krogu kvalifikacij igrala proti šesti nosilki Su Wei Hsiehjevi, ki je prav tako v treh nizih napredovala v drugi krog kvalifikacij Madrida. Slovenka in Tajvanka se bosta pomerili drugič, njun prvi dvoboje je dobila Hsieh v Rabatu na pesku leta 2018 v treh nizih.

V večernih urah je napredovala še Polona Hercog, ki je s 6:4, 6:2 ugnala Kitajko, Yafan Wang. Za vstop v glavni del tekmovanja se bo Mariborčanka pomerila s Hrvatico Bernardo Pero, ki zastopa ZDA.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!