Dramatičen debi za Darka Jorgića

Drugi športi 25. Jul 202112:27 > 12:59
Darko Jorgić
Foto: Kin Cheung/AP

Slovenski namiznoteniški igralec Darko Jorgić je v svojem prvem olimpijskem nastopu uspešno opravil svojo nalogo. Osemnajsti nosilec je v 2. krogu olimpijskega turnirja v Tokiu premagal Španca Alvara Roblesa s 4:3 (2, 10, -5, -9, -5, 13, 8).

Jorgić, ki bo čez pet dni dopolnil 23 let, je pred dvobojem s Špancem, ki ga pozna in ga je tudi že premagal, napovedal zmago. “Ne bo lahko, ampak računam na zmago,” je pred začetkom olimpijskih bojev dejal Hrastničan in svojo napoved tudi uresničil.

Jorgić, ki je bil v 1. krogu prost, je v prvem nizu odločno začel in povedel s 7:0, niz pa nato gladko dobil z 11:2. Hrastničan je imel v drugem nizu precej več dela, tekmeca sta bila izenačena na 10:10, nato pa je Slovenec, čigar vzornik je srbski teniški zvezdnik Novak Đoković, dobil zaporedni točki za vodstvo v nizih z 2:0.

Član nemškega Saarbrückna je v tretjem nizu zaostal s 3:6 in 4:7, Španec pa je prednost do konca še povečal, Jorgiću je pustil le še eno točko in ga ugnal z 11:5. Robles je slovenskemu debitantu nekaj težav povzročal tudi v uvodu četrtega niza, igralca sta bila poravnana do 4:4, sledile pa so tri zaporedne točke Jorgića. Toda prebujeni Španec je po nekaj zgrešenih udarcih tekmeca popolnoma obrnil potek in povedel z 10:7, niz pa dobil z 11:9 za 2:2.

Jorgić se ni vdal

Tridesetletni Španec, 63. na svetovni lestvici, je tudi v petem nizu dobival točke po številnih zgrešenih udarcih Slovenca, sicer 28. na svetovni lestvici. Povedel je z 10:3, niz za vodstvo s 3:2 pa dobil na 5. V šestem nizu je Jorgić povedel s 5:3, 7:5, 8:6 in 9:7, a je Španec izid nato spet izenačil. Slovenski predstavnik je nato obranil tri zaključne žogice Španca, sam pa nato niz dobil s 15:13.

V odločilnem sedmem nizu je Španec spet hitro povedel s 4:1, sledila je minuta odmora za slovenskega igralca, po kateri je dobil zaporedni točki, a nato se je spet ustavilo. Robles je pobegnil na 7:3, toda Jorgić se ni vdal. Izenačil je na 8:8, nato še povedel z 9:8 in pri 10:8 prišel do želene zaključne žoge. To je izkoristil in si zagotovil mesto v 3. krogu, kjer se bo v torek meril s 15. igralcem sveta, Britancem Liamom Pitchfordom.

“Proti Alvaru sem prejšnjo medsebojno tekmo izgubljal z 1:3, a se vrnil. Alvaro je dober igralec, korekten v vseh elementih. Ko izgublja, se zna pobrati. Danes je bilo drugače. Povedel sem z 2:0 in mislil, da nadzorujem tekmo. Toda nato se je obrnilo in na koncu je spet bila drama,” je za TV Slovenija povedal Jorgić.

Tokić proti tekmecu, ki ga dobro pozna

Drugi slovenski predstavnik v posamični konkurenci olimpijskega turnirja je Bojan Tokić. Ta je v 1. krogu po vsega 25 minutah igre premagal Kanadčana Jeremyja Hazina s 4:0, v ponedeljek pa ga čaka boj 2. kroga, v katerem se bo ob 4.00 po slovenskem času meril s Hrvatom Tomislavom Pucarjem, s katerim sta se skupaj pripravljala tudi na olimpijske igre in se dobro poznata.

Slovenija se bo merila tudi v ekipni preizkušnji, v boju za četrtfinale se bo pomerila z Južno Korejo (1. avgusta). Če bi Slovenija Korejce premagala, bi se nato pomerila z Brazilijo ali Srbijo, v polfinalu pa bi jo zagotovo čakala Kitajska.

Komentari

Vaš komentar