Luka Dončić: To se ne zgodi vsak dan

Košarka 8. Avg 202117:56 > 20:00 1 komentar
Luka Dončić je priznal, da je bilo razočaranje veliko, saj so si vsi želeli odličja, a biti med štirimi najboljšimi na svetu ni mala stvar.

"Zahvaljujem se vsem, ki ste nas gledali in podpirali skozi celoten olimpijski turnir. Hvala vam," je na kratki novinarski konferenci po prihodu na Brnik uvodoma dejal Luka Dončić, ki je s slovensko košarkarsko reprezentanco na olimpijskih igrah v Tokiu osvojil četrto mesto.

Novinarska konferenca na Brniku:

Slovenija je že s samo uvrstitvijo na olimpijske igre prišla do zgodovinskega dosežka, odlične predstave pa je kazala tudi v Tokiu. Najprej so Slovenci visoko premagali Argentino, nato domačine Japonce, tudi svetovne prvake Špance.

V četrtfinalu so padli Nemci, nato pa je v polfinalu sledil tisti boleč poraz za točko proti Franciji, v tekmi za tretje mesto pa so bile od naše izbrane vrste boljši še Avstralci. Vse skupaj je bilo dovolj za četrto mesto.

Luka Dončić, foto: FIBA.

“Potrebujem nekaj dni premora od košarke”

“Takoj po tekmi je bilo prisotnega veliko razočaranja. Vsi smo si želeli odličja. A zdaj se zavedamo, da smo med najboljšimi štirimi na svetu. To ni mala stvar. To se ne zgodi vsak dan. To, da nam je to uspelo na naših prvih olimpijskih igrah, je še toliko večji uspeh. Veliko smo se naučili,” je nadaljeval Dončić

Dodal je, da trenutno še ne razmišlja o naslednjih akcijah slovenske izbrane vrste. “Potrebujem nekaj dni premora od košarke,” se je nasmejal in potrdil, da ga bomo še videli v reprezentanci. “Eurobasket 2017 je bil nekaj posebnega, nekaj takega želim še kdaj doživeti, vsaj še enkrat. Vsako poletje bomo šli na 100 odstotkov.”

Sekulić ponosen

Besedo je dobil tudi slovenski selektor Aleksander Sekulić. “Za nas se je pot začela v začetku junija. Nismo si predstavljali, da bomo že na prvih olimpijskih igrah posegli po najvišjih mestih. Na žalost se ni izšlo po našem okusu. Glede na predstave, ki smo jih pokazali v Tokiu, smo si zaslužili odličje. Zmanjkalo je malce sreče. Če bi nam kdo pred kvalifikacijami rekel, da bomo v polfinalu izgubili za točko proti Franciji v zadnji sekundi, bi takoj podpisal. Moramo biti zadovoljni, ponosen sem na fante, kako so predstavljal našo državo,” je dejal Sekulić.

Selektor Slovenije Aleksander Sekulić

“V veliko čast mi je biti selektor slovenske reprezentance. Moje domovine. Fantje so spisali res eno lepo zgodbo. Ponosen sem, da sem lahko del te zgodbe,” je še dodal.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje