OI četrtek: košarkarji za finale, Šutejeva za odličje

Košarkarje čaka najpomembnejša tekma poletja.

Olimpijske igre v Tokiu se prevešajo v zaključno fazo. Dvanajsti dan bomo videli pet slovenskih nastopov, vrhunec pa jasno predstavlja košarkarski polfinale med Slovenijo in Francijo. Izbranci Aleksandra Sekulića bodo boj z galskimi petelini, v katerem zmaga zagotovo prinaša kolajno, začeli ob 13. uri.

Za razliko od košarkarskega četrtfinala, ko se je Slovenija z Nemci merila ob 3. uri ponoči, je polfinalni obračun na sporedu za navijače ob bolj prijazni uri. Tekma s Francijo, v katero naši fantje vstopajo samozavestno, se bo začela ob 13. uri po slovenskem času. Moči Dončića in druščine se naslednji tekmeci zavedajo, a obeta se izjemno napet boj.

Če je dvanajsterica v torek nastopila med prvimi, pa bodo tokrat vsi ostali nastopi Slovencev in Slovenk na sporedu že prej. Odprla ga bo golfistka Pia Babnik, ki jo že ob 00.30 čaka drugi dan tekmovanja. Po prvem je 17-letnica na 23. mestu med 60 tekmovalkami. 

Dve uri in pol kasneje nastopa čakata kajakašici Špelo Ponomarenko Janić (3.12) in Anjo Osterman (3.19). Slednja je jezo po razočaranju v dvojcu stresla nad konkurentke v kvalifikacijah enojca, Ponomarenkova pa se je v polfinale prebila skozi dodatno sito – četrtfinale. Uvrstitev v finale A prinašata prvi dve mesti v polfinalnih skupinah, boj za kolajne je na sporedu ob 5.29.

Pred Šutejevo je v boju za kolajno težka, a ne nemogoča naloga.

Ob 12. uri pa finalno dejanje čaka še skakalko s palico Tino Šutej. Ker je bil kvalifikacijski obračun zaradi dežja prekinjen, bo na olimpijskem stadionu namesto 12 nastopilo 15 tekmovalk. Slovenka po osebnem rekordu sicer ne sodi v najožji krog favoritinj, a na velikih tekmovanjih so presenečenja vedno možna. Upajmo, da se bo napoved Ljubljančanke, ki meri na kolajno, izpolnila.

Tokijski organizatorji bodo jutri podelili 28 kompletov medalj. 

Komentari

Vaš komentar