Pričakovano, Dončić v prvi peterki olimpijskega turnirja

Košarka 8. Avg 202110:28 > 13:03 0 komentarjev
Luka Dončić, foto: Guliverimage.

Mednarodna košarkarska zveza je razkrila najboljšo peterko olimpijskega turnirja, ki ga je Slovenija sklenila kot četrto uvrščena ekipa. Hkrati je bilo objavljeno tudi ime najkoristnejšega igralca.

Najboljšo peterko olimpijskega turnirja so z glasovanjem izbrali kar navijači. V “naj” peterki so se ob našem zlatem dečku, ki je dobil kar 75 odstotkov glasov, znašel še Ricky Rubio, ki je s Španci izpadel v četrtfinalu.

Preostanek tvorijo člani moštev, ki so se okitila z odličji, bronasti Patty Mills, ki je Sloveniji včeraj v boju za tretje mesto nasul kar 42 točk, s Francijo srebrni Rudy Gobert in Američan, Kevin Durant.

Durantu je pričakovano pripadel tudi laskavi naziv najkoristnejšega igralca tekmovanja, tako imenovanega MVP-ja. Igralec Brooklyna je v povprečju na tekmo zadnja dva tedna tekmovanja dajal več kot 20 točk in bil tudi najboljši igralec finalne tekme proti Franciji.

Slovenska košarkarska reprezentanca na letališče Jožeta Pučnika prileti danes pozno popoldne. Zadevo bomo od okoli 17.30 ure v živo spremljali na straneh N1 Slovenija in Sportkluba.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!