Mišmaš Zrimškova v finale, Janežič do polfinala

Slovenci na OI 1. Avg 20217:01 > 7:02 0 komentarjev

Maruša Mišmaš Zrimšek se je ponoči uvrstila v finale teka na 3000 metrov z zaprekami, potem ko je v svoji predtekmovalni skupini osvojila kar drugo mesto. Kasneje je skozi sito kvalifikacij napredoval še Luka Janežič.

Grosupeljčanka je tekla na visoki vročini – živo srebro je na štartu kazalo 37 stopinj celzija – in zaostala zgolj za Kenijko, Hyvin Kiyeng. Maruša je postavila izid 9:23,36, kar je bilo na koncu dovolj za skupno deseti čas.

Finalni nastop, v katerem sicer Mišmaš Zrimškova ni favoritinja za odličja, bo na sporedu v sredo ob 13. uri po srednjeevropskem času.

“Ena kljukica je narejena, zdaj pa imam tri dni, da se spočijem in pripravim na finale. Želim si svoj najboljši tek, biti tekmovalna in se boriti z najboljšimi. Kje je moja meja, ne vem. Želim si biti le svoja najboljša verzija in ko pridem v cilj, si želim vedeti, da sem naredila vse, kar sem zmogla,” je o sredinem finalu za državno televizijo še povedala študentka biokemije.

Kasneje so se slovenski ljubitelji atletike lahko razveselili tudi dobrega teka Luke Janežiča, ki je s svojim najboljšim letošnjim izidom poskrbel za preboj v polfinale teka na 400 metrov. Vodičan je s progo opravil v času 45 sekund in 44 stotink, tako da ga bomo jutri gledali v boju za finale.

Njegov osebni rekord, ki ga je postavil leta 2017 v Monte Carlu, sicer znaša 44:84. “Predvsem se mi zdi, da je bila druga polovica druge krivine malo slabša. Če bi se mi tam izšlo bolje, bi lahko napadal tudi prvo trojico, saj sem imel finiš dober. Po vsej ravnini je težko napadati in malo mi je zmanjkalo,” je med drugim povedal Janežič, ki je imel skupno 18. izid predtekmovanja.

Luka Janežič
Foto: Guliverimages

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!