Jadranje: Mrakova in Macarolova napredovali na osmo mesto

Slovenci na OI 29. Jul 20217:58 > 16:35 0 komentarjev
Dvojica jadralk je drugi dan napredovala po lestvici navzgor. Foto: Guliverimage

Slovenski jadralki Tina Mrak in Veronika Macarol sta po drugem dnevu tekmovanj razreda 470 na olimpijskih igrah v Tokiu napredovali na skupno osmo mesto. V prvi današnji regati sta bili šesti, v drugi pa deveti. Po odbitku najslabše regate imata 23 točk. Po prvem dnevu sta bili na 14. mestu.

V tretji regati olimpijskih iger sta v Enoshimi zmagali Brazilki Fernanda Oliveira in Ana Barbachan, drugi sta bili Poljakinji Agnieszka Skrzypulec in Jolanta Ogar. V četrti regati pa sta bila najboljši Britanki Hannah Mills in Eilidh McIntyre, drugi pa Švicarki Linda Fahrni in Maja Siegenthaler.

Poljakinji Skrzypulecova in Ogarjeva, nekdanji svetovni prvakinji, sta ostali v skupnem vodstvu s štirimi točkami. Millsova, ki je bila na prejšnjih olimpijskih igrah v Riu de Janeiru zlata, a z drugo flokistko, se je prebila na drugo mesto (8).

Na tretje mesto sta nazadovali Francozinji Camille Lecointre in Aloise Retornaz (9), četrti sta Švicarki (14), peti pa Brazilki (16). Tekmovanje bodo jadralke v tem razredu nadaljevale v petek.

Mariborski jadralec Žan Luka Zelko je po osmih regatah v razredu laser na olimpijskih igrah v Tokiu na skupno 28. mestu (154 točk) med 35 jadralci. V prvi današnji regati je bil 20., drugo pa je končal na 26. mestu.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!