Osterman v polfinale gladko, Ponomarenko Janić po ‘popravcu’

Slovenci na OI 4. Avg 20216:10 > 6:17 0 komentarjev
Foto: Aleš Fevžer

Slovenska kajakašica na mirnih vodah Anja Osterman se je na olimpijskih igrah v Tokiu zanesljivo prebila v četrtkov polfinale v disciplini K-1 na 500 metrov, medtem ko je njena kolegica Špelo Ponomarenko Janić ob 5.50 nastopila na "popravnem izpitu" ter tudi uspela.

Ostermanova je v drugi kvalifikacijski skupini slavila s časom 1:49,402, Ponomarenko-Janićeva pa je v tretji kvalifikacijski skupini s časom 1:50,498 zasedla četrto mesto.

V polfinale so se uvrstile po tri najboljše tekmovalke iz vseh šestih kvalifikacijskih skupin, druge tekmovalke so si napredovanje skušale izboriti prek četrtfinalnih tekem. Ponomarenko Janić je v boj za polfinale krenila s četrte proge in dosegla drugi čas ter prav tako napredovala v polfinale, potem ko je za slabe pol sekunde zaostala le za Kitajko, Mengdie Yin.

“Po včerajšnjem dnevu in s spanjem zelo revni noči, sem se vendarle prepričala, da je danes nov dan. Rekla sem si, da bom dale vse od sebe in sem res. Šla sem na polno, to sicer ni bila taktika, ki smo jo trenirali, a mi je bilo vseeno. Vedela sem, da to potrebujem, da si dokažem, da zmorem. Zadovoljna sem, a vem, da bo v polfinalu potrebno pokazati še veliko več,” je po uvrstitvi v polfinale dejala Ostermanova, ki torkove nesreče tik pred ciljem polfinala dvojcev, ko sta se s Ponomarenko Janićevo prevrnili v vodo, še dolgo ne bo pozabila.

Včeraj mi je zmanjkalo solz. Na olimpijskih igrah sem si predstavljala marsikaj, le tega, da bom plavala, ne. Iz domovine sem dobila veliko podpore, a prebrala sem tudi marsikaj neokusnega. Ne razumem tistih, ki se v svojih komentarjih norčujejo. Tisti s kavča se ne zavedajo, kaj mora športnik prestati, da sploh pride na olimpijske igre,” ji torkovo razočaranje ne gre iz glave.

Močno upa, da ji bo v enojcih sreča bolj naklonjena. “Na olimpijskih igrah je vse možno, a ne bom si postavljala visokih ciljev, da ne bi bila razočarana. Sem pa z današnjo vožnjo potrdila, da sem dobro pripravljena. Je pa res, da me je na koncu malo zmanjkalo in sem si lahko privoščila, da sem si ogledovala položaj, kar se sicer ne sme,” je bila zadovoljna Ostermanova.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!