Schwartzman po norem boju izločil Thiema!

Uncategorized 6. Okt 202019:38 > 19:51
Getty Images

V neverjetnem četrtfinalnem dvoboju OP Francije je Diego Schwartzman s 3:2 v nizih premagal Dominica Thiema in se prvič uvrstil v polfinale turnirja za Grand slam. Dvoboj je trajal kar 5 ur in 10 minut.

V fantastičnem, neverjetno iznenačenem dvoboju, je Diego Schwartzman s 7:6, 5:7, 6:7, 7:6 in 6:3 premagal Dominica Thiema.

V prvem nizu je o zmagovalcu odločala podaljšana igra, v kateri je Argentinec zmagovalcu OP ZDA vzel prav vse servise in jo dobil s 7:1.

V drugem nizu je Schwartzman v deveti igri ubranil kar sedem break žogic, v enajsti pa je Thiem izkoristil že prvo in nato odserviral za zmago s 7:5 iz izenačanje.

V tretjem nizu je Schwartzman pri izidu 5:3 serviral za niz, vendar igro izgubil brez izgubljene točke. V naslednji igri je imel na Thiemov servis že zaključno žogico za niz, vendar je ni izkoristil in tudi o zmagi v tretjem nizu je odločala podaljšana igra. V tej je Avstrijec povedel s 5:1, vendar je uspel Schwartzman izenačiti na 6:6, nato pa se je Thiem zbral in igro dobil z 8:6.

Getty Images

V četrtem nizu je v deseti igri pri vodstvu s 5:4 Schwartzman serviral za niz, imel 40:0, nato pa je Thiem dosegel pet zaporednih točk in se rešil. V naslednji igri je imel Argentinec break žogico, vendar je igra znova pripadla Thiemu, o zmagi v nizu pa je še enkrat odločala podaljšana igra. V tej je bil bolj zbral Schwartzman, jo dobil s 7:5 in izsilil odločilni, peti niz.

V petem je prvi preboj uspel Schwartzmanu, ki je tekmecu v šesti igri odvzel servis brez izgubljene točke. Break je Argentinec brez težav v naslednji igri potrdil in povedel s 5:2. V osmi igri je Schwartzman izkoristil prvo priložnost za break in dobil niz s 6:2 in slavil največjo zmago v svoji karieri!

28-letni Schwartzman se je tako prvič v desetletni profesionalni karieri uvrstil v polfinale katerega od turnirjev za Grand slam, do zdaj je trikrat obstal v četrtfinalu. Potem, ko se je danes v polfinale žensk uvrstila kvalifikantka Nadia Podoroska, je to dan, ki ga bodo argentinski ljubitelji tenisa še dolgo pomnili.

Dvoboj je trajal kar 5 ur in 10 minut, v njem pa smo videli 19 izgubljenih servisnih iger (Thiem 10, Schwartzman 9). Avstrijec je zadel 65 winnerjev, Argentinec pa 47.

V polfinalu se bo Schwartzman pomeril z zmagovalcem dvoboja Rafael Nadal – Jannik Sinner.