Đoković po začetnih težavah v polfinalu

Uncategorized 7. Okt 202017:57 > 21:29
Getty Images/Chris Brunskill

Novak Đoković je v četrtfinalu OP Francije premagal Pabla Carrena Busto s 3:1 v nizih in se bo v polfinalu srečal s Stefanosom Cicipasom.

Đoković je Carrena Busto do zdaj premagal trikrat, ljubiteljem tenisa pa je zagotovo najbolj v spominu ostal njun zadnji dvoboj, ko je bil Srb na OP ZDA diskvalificiran, ko je z žogico zadel linijsko sodnico. 

Đoković je na igrišče prišel s kineziološkim trakom na vratu, tako da se je postavljalo vprašanje, ali ima morda poškodbo vratu ali hrbta. Tudi med ogrevanjem mu je pomagal fizioterapevt.

V prvem nizu je prvi preboj uspel Špancu, ki je Novaku v peti igri odvzel servis. Đoković je uspel izenačiti v osmi igri, vendar že v naslednji je Carrenu Busti uspel re-break za vodstvo s 5:4. Španec je nato brez težav odserviral za zmago v prvem nizu s 6:4. To je bil prvi izgubljeni niz Đokovića na tem turnirju.

V drugem nizu je imel Carreno Busta v tretji igri dve priložnosti za break, vendar ju ni izkoristil. Đoković je v naslednji igri prav tako prišel do priložnosti za break in drugo tudi unovčil. Srb je imel nekaj težav v naslednji igri, vendar je break žogico ubranil. V osmi igri je Đoković brez izgubljene točke naredil še en break in dobil niz – 6:2.

V tretjem nizu je Španec najprej zapravil dve break žogici, nato pa izgubil svojo prvo servisno igro. Carreno Busta je nato trdo delal, da se vrne v niz in v peti igri naredil break. Znova je bila ključna osma igra, ki jo je Đoković na tekmečev servis dobil na 15 in nato zanesljivo, brez izgubljene točke odserviral za 6:3 in vodstvo z 2:1 v nizih.

Getty Images/Clive Brunskill

V četrtem nizu je Đoković zapravil štiri break žogice v tretji in eno v peti igri, vendar izkoristil prvo v sedmi za vodstvo s 4:3. V naslednji igri je imel Carreno Busta tri priložnosti, da izenači, vendar je Novak zdržal in dobil pomembno igro za 5:3. Potem, ko je Španec brez pretresov dobil deveto igro, je Đoković serviral za zmago. Carreno Busta je za trenutek zagrozil, imel 30:15, vendar se je nato Novak še enkrat zbral in izkorstil prvo zaključno žogico za zmago.

Končni izid Novak Đoković – Pablo Carreno Busta 4:6, 6:2, 6:3, 6:4

Đoković bo svoj peti pariški finale lovil proti Stefanosu Cicipasu, drugi polfinalni par pa je Rafael Nadal – Diego Schwartzman.