Kralj se je vrnil: Nadal v 13. finalu Roland Garrosa!

Uncategorized 9. Okt 202014:45 > 18:06
Shaun Botterill, Getty Images

Rafael Nadal bo na Roland Garrosu branil naslov! Španec se je uvrstil v svoj 13. finale turnirja v Parizu potem, ko je v polfinalu premagal Argentinca Diega Schwartzmana s 6:3, 6:3, 7:6 (0).

Španec še nikoli doslej v svoji karieri ni izgubil v polfinalu Roland Garrosa. V petek pa je na tem turnirju zabeležil svojo 99. zmago. 

Nadal bo imel v Parizu priložnost, da osvoji svoj 13. naslov na peščeni podlagi v glavnem mestu Francije in četrtega po vrsti. 

Schwartzmanova uvrstitev v polfinale pa bo ostala zaenkrat njegova najboljša uvrstitev v karieri na turnirjih za Grand slam. Zahvaljujoč temu bo od ponedeljka dalje med desetimi najboljšimi teniškimi igralci na svetu. 

Nadal se je tako tudi maščeval Schwartzmanu za nedavni poraz na turnirju v Rimu. 

Nadal je prvi niz dobil na videz gladko s 6:3, a je niz trajal kar 64 minut. Izmenjave so bile dolge, Schwartzman je bil žilav nasprotnik. Nadalu sta uspela dva brejka v drugi in četrti igri, medtem ko ga je sam izgubil v tretji.

Španec je v drugem nizu “ponovil vajo”. Nasprotniku je odvzel servis v tretji igri, nato pa prednost zadržal in niz v svojo korist dokončno odločil z drugim brejkom.

V drugem polfinalu bo Srb Novak Đoković pomeril moči z Grkom Stefanosom Cicipasom. Srb in Grk sta se doslej pomerila šestkrat, izid v zmagah pa je poravnan na 3:3, tekmeca pa zmagujeta izmenjaje, nazadnje je bil februarja v Dubaju boljši Nole. A na pesku sta loparja prekrižala le enkrat ‒ lani v finalu Madrida je bil Đoković boljši s 6:3 in 6:4.