AO: Če med karanteno ne bo treningov, bo turnir odpadel

Quinn Rooney/Getty Images

Australian Open 2021 bo po besedah izvršnega direktorja turnirja Craiga Tileyja potekal v tradicionalnem terminu, če bodo lokalne oblasti tenisačicam in tenisačem v času obvezne karantene omogočile treninge.

V Avstraliji trenutno za vse zunanje obiskovalce veljajo stroga pravila. Vsak, ki uspe pripotovati v deželo tam spodaj, se mora odpraviti v 14-dnevno karanteno v za to namenjen hotel. Ob tem naj dodamo, da mora za omenjen čas plačati skoraj tri tisoč avstralskih dolarjev.

Prav v Avstraliji je vsako leto na sporedu prvi grand slam teniške sezone, zato se že na veliko govori o izvedbi turnirja leta 2021. Za uspešno organizacijo turnirja bodo vodilni potrebovali tudi pomoč oblasti, saj bo slednja morala prilagoditi pravila za profesionalne športnike.

“Če bodo igralci dva tedna pred začetkom sezone prisiljeni ležati v sobi, potem je izvedba OP Avstralije misija nemogoče,” razmišlja direktor prvega grand slama v sezoni in dodaja:

Od tenisačev ne morete zahtevati, da dva tedna ne delajo ničesar in da so potem pripravljeni za Australian Open. Jasno nam je, da morajo v karanteno, trenutno pa se pogajamo, da bi pridobili dovoljenje, da bi v tem času tudi trenirali. Potrebovali bodo torej dovoljenje, da se gibljejo med hotelom in igrišči.

Australian Open je na sporedu med 18. in 31. januarjem 2021. Naslov bosta branila Novak Đoković in Sofia Kenin.