Filipovski novi trener Partizana

Uncategorized 5. Nov 202017:25 > 17:27
Getty Images/Sebastian Borowski

Sašo Filipovski je postal novi trener KK Partizan. Debi na klopi črno-belih bo imel na tekmi proti Zadru.

Beograjski klub je v četrtek uradno objavil, da je slovenski strokovnjak novi trener črno-belih. 

“Po odločitvi, da zaradi slabših rezultatov na začetku sezone prve ekipe ne bo več vodil trener Vlado Šćepanović, je klub začel iskati novega glavnega trenerja. Po prvih opravljenih razgovorih je športni sektor kluba, na čelu z direktorjem Nikolo Lončarjem, predsedniku Ostoji Mojailoviću predlagal angažma Saša Filipovskega, kar je upravni odbor tudi sprejel. Nedolgo zatem je prišlo do končnega dogovora”, so zapisali v uradnem sporočilu KK Partizan.

Nova obraza v strokovnem štabu bosta pomočnik Boban Mitev in kondicijski trener Vladan Radonjič, Dejan Mijatović pa se bo kot koordinator ukvarjal z mlajšimi selekcijami.

“Pogodba z Vladom Šćepanovićem je bila sporazumno prekinjena, na obojestransko zadovoljstvo. KK Partizan se tako zahvaljuje Šćepanoviću za vse, kar je naredil za klub. Šćepanovću želimo veliko sreče in uspeha v nadaljevanju trenerske poti”, so še zapisali.

Filipovskega so kot novega trenerja omenjali že, ko je bil na tem položaju Šćepanović.

Slovenski trener je nazadnje vodil Monaco v sezoni 2018-19. Kariero je gradil v ljubljanski Olimpiji, nato je vodil poljski Turov, Lokomotiv iz Krasnodarja, delal je v Lottomatici iz Rima, Zeleni Gori in Banvitu. V moskovskem CSKA je bil pomočnik Dušku Vujoševiću.

46-letni trener je bil z Olimpijo dvakrat slovenski prvak, z Banvitom pa je osvojil turški pokal, na Poljskem pa je bil dvakrat državni prvak.