V Italiji le slovenski derbi, Vinčić MVP

Uncategorized 9. Nov 202014:12 > 14:16
Aleš Oblak

Slovenski odbojkarski reprezentanti in reprezentantke so imeli v tujih prvenstvih še bolj okrnjen razpored kot v minulih tednih, smo pa lahko v Italiji spremljali zanimiv slovenski derbi, v Nemčiji pa uspešen povratek Dejana Vinčića s Friedrichshafnom.

V italijanskem prvenstvu je bila v okviru 9. kroga odigrana le ena tekma, vse ostale so bile zaradi COVID-19 odpovedane. Slovenski obračun med Tončkom Šternom in Janom Kozamernikom se je zaključil po petih nizih, uspešnejši je bil Allianz Milano. Štern je bil z 22 točkami (47-odstotna učinkovitost v napadu) spet najuspešnejši odbojkar v vrstah Kioene Padove, medtem ko je Kozamernik tokrat dosegel 10 točk, pet z napadom (45-odstoten), tri z blokom in dve z asoma. Jani Kovačič z Ravenno ni igral.

Potem, ko je bila tekma drugega kroga nemškega prvenstva prestavljena, je slovenski podajalec Dejan Vinčić tokrat odigral obračun proti WWK Volleys in se s Friedrichshafnom veselil zmage z 1:3. Vinčić je dosegel tri točke, bil pa je izbran tudi za najboljšega igralca tekme. Na Madžarskem je bila na delu znova le Tina Grudina, ki je z BRSE z 0:3 slavila v gosteh pri moštvu DVTK. Naša reprezentančna blokerka je k zmagi prispevala devet točk, šest z napadom (67-odstona uspešnost) in tri z blokom. Sara Najdič, ki v tej sezoni brani barve Fatum-Nyiregyhaze, tekme ni imela.

Alen Šket ima za seboj zelo dober začetek sezone v turškem prvenstvu, a se je kljub temu odločil za prekinitev pogodbe s tamkajšnjim prvoligašem Ayfonom Belediye. V klubu so njegovi prošnji ugodili, strani sta se razšli sporazumno, naš reprezentant pa se je že vrnil domov. V Turčiji še naprej ostajata Eva Mori in Lana Ščuka, ki sta že prestali karanteno in se vrnili na paket, žal neuspešno. Ilbank Morijeve je namreč doma z 1:3 izgubil s PTT-jem, naša podajalka pa je tokrat vknjižila štiri točke. Yesilyurt, za katerega igra Ščuka, ki je ob 27-odstotnem napadu nanizala osem točk, je z 0:3 pričakovano klonil v obračunu s Fenerbahčejem.

V francoskem prvenstvu se Alen Pajenk s Poitiersom, s katerim je doslej zabeležil tri zmage in dva poraza, še ni vrnil na igrišče, v Grčiji, kjer igrata reprezentanta Žiga Štern in Monika Potokar je prvenstvo prav tako prekinjeno. Tudi Klemen Čebulj z Asseco Resovio na parketu ni bil že vse od sredine oktobra, minuli teden pa je tekma v poljskem prvenstvu odpadla tudi Žani Zdovc Sporer v dresu Legionovie. (vir: OZS)