Chiappini objavil seznam reprezentantk

Uncategorized 11. Nov 202018:48 > 18:56
OZS

Selektor slovenske ženske izbrane vrste Alessandro Chiappini je objavil seznam reprezentance, ki bo januarja v Latviji in Bosni in Hercegovini nastopila na kvalifikacijah za evropsko prvenstvo, ki ga bodo jeseni prihodnje leto skupaj gostile Srbija, Bolgarija, Romunija in Hrvaška.

Slovenske odbojkarice si bodo svoj tretji nastop na evropskih prvenstvih skušale priigrati v težki skupini F, v kateri se bodo na dveh kvalifikacijskih turnirjih srečale z reprezentancami Češke, Latvije in Bosne in Hercegovine. Naša dekleta se bodo na pripravah predvidoma zbrala 22. decembra. Chiappini, ki mu bo pri delu znova pomagal Gregor Rozman, je na širši spisek uvrstil 23 odbojkaric, vabilo na priprave jih bo prejelo šestnajst. “S štabom smo v stiku z igralkami in jih tudi pozorno spremljamo, skušamo zbrati kar največ informacij, da bomo dobro pripravljeni na začetek treningov. Doslej sem si ogledal že precej tekem in si jih bom tudi v prihodnje. Žal so nekatere igralke trenutno izven pogona, kar lahko predstavlja težavo, saj ni lahko ujeti tekmovalnega ritma. Videli bomo, katera dekleta bodo konec decembra v najboljši formi in temu prilagodili sistem dela, ki ga v primerjavi s preteklostjo ne bomo preveč spreminjali.”

Priprave na kvalifikacije za evropsko prvenstvo bodo kratke, a jih bodo v našem taboru, v katerem se že dogovarjajo za pripravljalne obračune z Madžarsko in Avstrijo, skušali izkoristiti v največji možni meri. “Doslej smo bili vajeni, da smo se imeli možnost dobro pripraviti na tekmovanja, tokrat temu ne bo tako. Zbrali se nismo že dolgih petnajst mesecev, v reprezentanci bo tudi nekaj sprememb. Zavedamo se, da bomo imeli na voljo le nekaj skupnih treningov in če bo vse po sreči, tudi kakšno pripravljalno tekmo. A glede na situacijo s COVID-19 po Evropi, je o vsem tem za zdaj še prezgodaj govoriti. Ne vemo, v kakšnem stanju bodo igralke prišle na priprave in tu mislim tako na formo, kot na fizično pripravljenost pa tudi na psihološko stanje. Ne glede na vse moramo razmišljati pozitivno, saj na določene stvari nimamo vpliva. Osredotočiti se moramo na naše delo in ga nadaljevati tam, kjer smo ga končali na lanskem evropskem prvenstvu,” razmišlja Chaippini.

OZS

Italijanski strateg, ki na slovenski klopi sedi od leta 2017, se je dotaknil tudi nasprotnic v skupini F in priznal, da naši izbrani vrsti žreb ni bil preveč naklonjen. A kljub temu Chiappini verjame, da ima Slovenija dovolj kakovostno zasedbo, da se lahko še drugič zapored uvrsti na EuroVolley: “Skupina je težka in spoštovati moramo vse nasprotnice. Zavedamo se, da ima Češka že pregovorno izjemno močno reprezentanco, tudi Bosna in Hercegovina ima v svoji vrsti odlične posameznice in čakata nas vsaj dve ključni tekmi, ki ju bomo morali dobiti, če se bomo želeli uvrstiti na evropsko prvenstvo. Ves čas spremljam formo čeških in bosanskih reprezentantk, saj bomo s štabom le tako lahko videli, do kakšne ravni moramo z ekipo priti, da tekmice lahko premagamo. Češka in Latvija sta se na kvalifikacije pripravljali že poleti, a so vse ekipe že dolgo brez uradnih tekem. Zelo pomembno je, da se naše igralke zavedajo, da morajo na priprave priti zdrave, visoko motivirane in v najboljši možni telesni kondiciji. Uvrstitev na evropsko prvenstvo je za prihodnost reprezentance in za igralke na individualni ravni izjemnega pomena,” je še dejal Chiappini.

Prvo tekmo bodo Slovenke igrale 8. januarja proti BiH, zatem se bodo srečale z domačinkami Latvijkami, sledil bo še obračun s Češko. Na drugem turnirju, ki se bo začel 15. januarja, se bodo naša dekleta najprej pomerila z Latvijkami, nato pa našo vrsto čakata še tekmi s Češko in gostiteljico BiH.