Tiley; Tenis v Avstraliji naslednje leto bo

Uncategorized 22. Nov 202013:35 > 13:40
Reuters/Andrew Couldridge

Direktor teniškega turnirja v Avstraliji Craig Tiley verjame, da bo prvi Grand slam nove sezone odigran v predvidenem terminu. Najboljši teniški igralci sveta bodo v Melbournu tekmovali od 18. januarja 2021 dalje.

V zadnjem času se veliko govori o ukrepih za zaščito pred koronavirusom, ki bi lahko ogrozil dvoboje v Avstraliji. V zvezni državi Viktorija je do nedavnega veljala stroga karantena prav tako pa še niso vzpostavljene mednarodne letalske povezave. 

Po prvotnem načrtu naj bi teniški igralci prišli v Avstralijo že sredi decembra, odšli v karanteno in nato začeli z igranjem na turnirju. Tamkajšnja vlada pa je nato sporočila, da na avstralska tla pred 1. januarjem naslednje leto ne bo mogel stopiti noben teniški igralec. 

“Z lokalnimi zdravstvenimi organi nadaljujemo pogovore o ukrepih, ki se tičejo karantene. Upam, da bomo kmalu prišli do rešitve. Upoštevati moramo potrebe igralcev, navijačev in naših partnerjev. Prav tako je zelo pomembna varnost. Mislim, da je ta turnir zelo pomemben za gospodarstvo v zvezni državi Viktorija in nasploh celotne Avstralije,” je dejal Tiley

Prvi mož prvega Grand slama v novem letu pričakuje, da se bo vse rešilo na najboljši možni način. 

“Želimo si čimprejšnjega dogovora, da bodo igralci vedeli kaj morajo storiti. Verjamem, da bo naslednje leto vrhunski tenis prisoten v Avstraliji,” je v optimističnem tonu dejal Tiley.