Ob 20.45 v živo na SK 1 De Klassieker: Ajax vs. Feyenoord!

Uncategorized 22. Jan 201410:12 > 12:32

Ljubljana – Nocoj bodo na sporedu tudi trije četrtfinalni obračuni nizozemskega pokala. Na SK 1 si ekskluzivno oglejte tekmo vseh tekem – spopad Ajaxa in Feyenoorda. Začetek ob 20.45!

Obračun Ajaxa in Feyenoorda v četrtfinalu lahko brez dvoma označimo za finale pred finalom. Creme de la creme. Za trenutno prvo in četrtouvrščeno ekipo nizozemskega prvenstva je v pokalu uspeh samo prvo mesto. Oba trenerja, Frank De Boer in Ronald Koeman zagovarjata napadalni nogomet in formacijo 4-3-3, kar obljublja odlično tekmo z veliko zadetki.

Ajax je leto začel z zmago proti PSV-ju, Feyenoord je dobro formo potrdil z visoko gostujočo zmago proti Utrechtu s 5:2. Trenerja večjih težav s poškodbami nimata, pri velikanu iz Amsterdama bo manjkal le kapetan De Jong, ki je odsoten že dalj časa.

To je vedno klasika in pričakujem poln stadion in izjemno atmsofero, sploh, ker bomo potrebovali podporo, saj Feyenoord igra zelo dobro. Morda posamezno nimamo boljše igralce od PSV-ja, ki smo ga premagali v nedeljo, toda zagotovo imamo boljšo moštveno igro in veliko večjo samozavest,” napoveduje strateg Ajaxa De Boer in nadaljuje: “Feyenoord smo letos v prvenstvu premagali z 2:1 in želim si, da bi ponovili igro in rezultat iz te tekme. V obrambi moramo največ pozornosti posvetiti Pelleu, ko je govora o napadu, ne bomo spreminjali ničesar. Želimo prevladovati in biti čim večkrat pred vrati gostov.

“Ajax že več let igra nogomet na najvišjem nivoju, kar je zasluga De Boerja. Zavedamo se, da potrebujemo vrhunsko predstavo, če želimo v polfinale. V obrambi moramo popraviti nekatere napake. Minula leta v Amsterdamu nismo imeli veliko uspeha, toda mi verjamemo vase. Na zelenici bomo umrli eden za drugega,” je odločen vezist ekipe iz Roterdama Jordy Clasie.

Feyenoord je na amsterdamski Areni v zadnjih petih obiskih odnesel le en neodločen rezultat, medtem ko je v ostalih primerih ostal praznih rok.

Od 12.30 naprej tudi turški pokal

Ob italijanskem in nizozemskem pokalu vas danes čakajo še štiri tekme turškega pokala. Prva tekma bo na sporedu ob 12.30 na SK 1 (Sivasspor Akhisar Belediyespor), vrhunec sledi ob 18.00, ko bomo prenašali obračun Elazigsporja proti velikemu Galatasarayju.

Nizozemski pokal, četrtfinale:

Ob 20.45 v živo na SK 1:
Ajax – Feyenoord

NEC – Utrecht
PEC Zwolle – JVC Cuijk

Roda : AZ 0:2

Turški pokal:

Ob 12.30 v živo na SK 1:
Sivasspor – Akhisar Belediyespor

Ob 16.00 v živo na SK 1:
Bursaspor – Eskisehirspor

Ob 18.00 v živo na SK 1:
Elazigspor – Galatasaray

Ob 20.00, kombiniran prenos na SK 2:
Antalya – Tokat

Author: Ž. Š., Foto: Getty Images