Kuhn že spakiral kovčke in zapustil Ljubljano

Uncategorized 6. Feb 201411:23 > 11:30

Ljubljana – Pri Telemach Olimpiji so očitno že opustili misel na uvrstitev v končnico lige Ebel, saj je klub zapustil eden od nosilcev igre vratar Jerry Kuhn, ki se seli v nemško ligo k Krefeldu.

Že pred časom so iz vrst Telemach Olimpije sporočili, da bo Jerry Kuhn v Ljubljani ostal le, dokler bodo zmaji imeli realne možnosti za uvrstitev v končnico lige Ebel. Po nedeljskem porazu proti Sapi je Telemach Olimpija ohranila le še teoretične možnosti, kar je bilo očitno dovolj, da je odlični ameriški čuvaj mreže pobral šila in kopita.

Kuhn je sicer sprva mislil, da bo kariero nadaljeval pri Idahu, kjer je igral že pred prihodom v slovensko prestolnico, in se že odpravil onkraj velike luže. A po pristanku v Kanadi mu je njegov menedžer sporočil, da so zanimanje za njegove usluge pokazali v Krefeldu, tako da se je znova usedel na jekleno ptico in se znova vrnil na staro celino.

Kuhn bo pri Krefeldu, ki nastopa v prvi nemški ligi, združil moči s slovenskim reprezentantom Mitjo Robarjem.

Po Kuhnu bo vrste edinega slovenskega predstavnika v ligi Ebel v prihodnjih dneh najverjetneje zapustil tudi branilec Nick Ross.

Author: Ž. Š., Foto: FB/Telemach Olimpija