Liga KHL naslednjo sezono z močnim slovenskim pridihom

Uncategorized 5. Jun 201413:27 > 13:30

Ljubljana – Liga KHL bo imela v naslednji sezoni močan slovenski pridih, saj bodo v njej zaigrali najmanj štirje risi: Jan Muršak, Rok Tičar, Žiga Jeglič in Marcel Rodman.

Liga KHL, ki jo lahko spremljate na programih Sport Kluba, postaja vse bolj priljubljena destinacija tudi za hokejiste iz deželice na sončni strani Alp. Vse skupaj se je začelo z Galom Korenom in Janom Muršakom v letošnji sezoni, že v naslednji pa bodo barve Slovenije v drugi najmočnejši hokejski ligi na svetu še bolj številčno zastopane.

Ob Muršaku, ki bo znova nosil dres CSKA, bodo v ligi KHL zaigrali še Rok Tičar, Žiga Jeglič in tudi Marcel Rodman. Tičar in Jeglič sta že pred časom podpisala za Slovan iz Bratislave, pred kratkim pa je v ligi KHL pristal tudi Marcel Rodman, ki je zadnji dve sezoni preživel v Nemčiji.

Slovenski reprezentant je podpisal enoletno pogodbo z zagrebškim Medveščakom. “Marcel je igralec najvišjega razreda, ki je s svojo višino in odličnimi drsalnimi sposobnostmi zmožen igrati tudi eno pomembnejših vlog v obrambi. Veseli se izziva, ki je pred njim, saj želi dokazati, da lahko igra tudi na tako visokem nivoju, kot je KHL,” je ob podpisu pogodbe z Rodmanom dejal športni direktor kluba Aaron Fox, ki seveda odlično pozna slovenskega napadalca, saj si je v sezoni 2008/09 z njim delil slačilnico na Jesenicah.

Author: Ž. Š., Foto: Medveščak/Facebook