Medveščak pripravljen na drugo sezono v ligi KHL

Uncategorized 5. Avg 201412:04 > 16:38

Ljubljana – Le še mesec dni je do začetka nove sezone lige KHL, ki jo boste znova lahko spremljali na programih Sport Kluba. Ob slovenski hokejistih bomo največ pozornosti znova namenjali zagrebškemu Medveščaku.

Pri Medveščaku so pred začetkom druge sezone v ligi KHL že predstavili dokaj prenovljeno ekipo. Medvedi se bodo v novo sezono podali z novim strategom (Chuck Webber) in kar 15 igralci, ki so se predstavili na uradni novinarski konferenci.

Navijači se seveda sprašujejo, kako bodo številne zamenjave, vplivale na igro, toda pri Medveščaku obljubljajo novo sezono polno velikih zmag in odmevnih rezultatov. Veliko se pričakuje od Shawna Bella, ki ima tudi izkušnje iz lige NHL: “O navijačih sem slišal najboljše stvari. Da so glasni ter da imajo radi igralce in hokej. Komaj čakam, da to občutim na lastni koži.”

Novega trenerja čaka vse prej kot lahka naloga, vendar Webber pravi, da so nekateri igralci v preteklosti že igrali skupaj, kar bo nekoliko olajšalo začetno uigravanje. “Res je! To veliko pomeni, toda imam občutek, da bodo igralci hitro našli kemijo, saj vidim, da se družijo tudi po treningih. Tudi sam sem zelo hitro spoznal, kako pomembna je družinska atmosfera za Medveščak,” je dejal Webber.

Pred Darijem Kostovićem je že četrta sezona v dresu Medveščaka: “Nova ekipa, novi izzivi, novi trener, nova taktika. Ne vemo, kje smo. Toda vse je isto. V roku nekaj dni se bomo spoznali med seboj, kot da se poznamo že nekaj let.”

Pred Medvedi je sedaj prvi del priprav, v katerih bodo na Češkem in v Nemčiji odigrali tudi pet prijateljskih tekem, ki bodo že nakazale, kako visoko bi utegnili poseči v svoji drugi sezoni v ligi KHL.

Author: Ž. Š., Foto: Medveščak/Facebook