SK 3 ob 18:00: Medvedi doma gostijo Jokerit, najboljše gostujoče moštvo lige KHL

Uncategorized 22. Nov 20141:34 > 1:34
V zagrebški Ledeni dvorani v soboto zvečer ljubitelje hokeja čaka nova velika poslastica v elitni ligi KHL, saj v hrvaško prestolnico prihaja Jokerit iz Helsinkov, ki bo s seboj, tako v šali poročajo hrvaški mediji, pripeljal tudi prav posebno maskoto – Božička iz daljne Laponije. Ville Leino, napadalec domačega Medveščaka, se srečanja z Jorekitom iz domovine še posebej veseli, saj je v preteklosti, v sezoni 2007/08, že igral za klub iz finskega glavnega mesta. In čeprav bo zanj tekma zelo čustvene narave, vseeno upa, da bo zmaga ostala doma. Za Jokerit danes igra le še eden nekdanji soigralec, Jani Rita, ki pa je zato še vedno njegov dober prijatelj. Jokerit sicer igra šele svojo premierno sezono v ligi KHL, vseeno pa mu gre celo bolje od pričakovanega … Trenutno je finska ekipa na tretjem mestu Zahodne konference, še vedno pa se lahko pohvali s statusom najboljše gostujoče ekipe lige. Vseeno so Medvedi letos že okusili slast zmage proti Jokeritu; oktobra so ga v gosteh premagali z 2:3. Tudi tokrat nujno potrebujejo zmago, saj po 32. krogih zasedajo deseto mesto, šest točk pa jih loči od osmega mesta, ki ob koncu rednega dela sezone še prinaša uvrstitev v končnico. Tekmo si lahko v neposrednem prenosu ob 18:00 ogledate na našem tretjem programu SK 3!


Čeprav bo Jokerit zaradi svojih izjemnih predstav v gosteh tudi v Zagrebu favorit za zmago, pa Jani Rita puške še ne meče v koruzo … KHL je pač liga brez pravil, zadnji lahko kadarkoli premaga prvega. “Vse ekipe so si po kvaliteti dokaj izenačene, zato lahko vsak premaga vsakogar. Tudi mi lahko ponovimo podvig iz Helsinkov,” je za uradno spletno stran zagrebškega kluba pred tekmo povedal Finec. “Morali bomo biti izjemno osredotočeni. Domači led bo vsekakor prednost, a ne odličilna. Za zmago bomo morali prikazati naš najboljši hokej!”
V kadru Jokerita ker kar sedem hokejistov, ki imajo letos v ligi KHL že več kot 16 točk … Izpostaviti gre predvsem bivše NHL-ovce, Linusa Omarka, Niklasa Hagmana in Stevena Mosesa. Tudi Medveščak je sicer v svojo ekipo prav v tem tednu pripeljal še enega nekdanjega igralca iz lige KHL, Krysa Kolanosa … v 12-letni karieri v NHLu je odigral 150 tekem in dosegel 42 točk. Zagreb pa zapušča mladi napadalec Aaron Palushaj, saj ima boljšo ponudbo drugega kluba v ligi KHL.
Medveščak sicer danes igra četrto tekmo serije šestih zaporednih obračunov v domači dvorani; nazadnje je v Zagrebu izgubil proti Vitjazu in Dinamu iz Minska, zdaj pa ga po obračunu z Jokeritom čakata še Lokomotiva in ponovno Vitjaz. 
Spremljajte hokejsko dogajanje v ligi NHL še na prej na kanalih televizije Sport Klub. Tekme za vas komentira Sebastijan Smodiš.

Author: Luka Svetina, Foto: Getty Images