SK 3 ob 17:00: Medveščak gosti Salavat iz Ufe!

Uncategorized 14. Dec 201415:11 > 15:11
Danes svoje nastope v ligi KHL nadaljujejo hokejisti zagrebškega Medveščaka, ki se bodo sploh prvič v letošnji sezoni srečali z ekipo Salavata Julajeva. V Ledeni dvorani v hrvaški prestolnici je sicer Salavat že gostoval v lanski sezoni, ekipi pa sta lani odigrali dve izjemno zanimivi in napeti tekmi … V Zagrebu je bilo 0:1 za goste, v Ufi pa 3:2 za Zarebčane. Salavat ima letos podobno ekipo kot v lanski sezoni, ena glavnih sprememb pa se je zgodila na položaju vrazarja, saj je odlični 20-letni Andrej Vasiljevski odšel na delo v Združene države Amerike, na njegovo mesto pa so klubski veljaki pripeljali izkušenega Vitalija Kovala. Slednji se je novembra poškodoval, zato ga zdaj nadomeščata Vladimi Sohacki in Leland Irving. Tudi brez prvega vratarja Salavat igra odlično … Moštvo iz Ufe je trenutno na 5. mestu Vzhodne konference, po 38 odigranih tekmah ima 19 zmag in 58 točk. Imajo tudi odličen napad, ki je zabil 99 zadetkov, obramba pa je prejela kar 104 zadetke. Tekmo si nocoj v neposrednem prenosu oglejte na kanalu SK 3 ob 17. uri!


V napadu Salavata blestijo tudi branilci, saj je Kiril Kolcov v trem trenutku celo najnevarnejši branilec lige KHL. Dosegel je 11 golov in prispeval 24 asistenc, zbral pa je več točk od kateregakoli soigralca. Med napadalci je treba omeniti Alekseja Kajgorodova, ki je letos zabil osem golov in prispeval 20 asistenc, sledita pa še Dmitri Makarov in Antti Pihlstrom. 
Tako Medveščak, kot tudi Salavat Julajev, sta na zadnjih dveh tekmah doživela zaporedna poraza. Salavat je padel na tekmah proti Dinamu iz Minska ter Atlanti. Medvedi so v Zahodni konferenci trenutno celo na zadnjem, 14. mestu, za končnico pa zaostjajao velikih deset točk. Domača zmaga se zdi nujna.

Author: Luka Svetina, Foto: Getty Images