SK 1 ob 20:00: Medvedi igrajo zadnjo tekmo v KHLu v letu 2014

Uncategorized 22. Dec 201410:45 > 10:45
Nocoj boste na sport Klubu na svoj račun znova prišli ljubitelji hokeja, saj bomo prenašali zadnjo tekmo zagrebškega Medveščaka v Ligi KHL v koledarskem letu 2014. To seveda ne pomeni, da Medvedi danes igrajo zadnjo tekmo letos, saj jih med božično-novoletnimi prazniki čaka udejstvovanje na prestižnem Spenglerjev pokalu v Švici, ki ga bomo prav tako prenašali na naši televiziji, zato nocojšnja tekma hrvaškemu hokejskemu prvako služi tudi kot generalka pred odhodom na omenjen turnir. V ledni dvorani Doma športa nocoj ob 20. uri gostuje Neftehimik, kar bo druga medsebojna tekma hokejskih selekcij v letošnji sezoni, saj sta se novembra že srečali v Nižjekamsku … Takrat so bili domači po kazenskih udarcih boljših s skupnim izidom 4:3, za Medvede pa so zadetke dosegli Thomas, Pelletier in Carle. To bi sicer spopad dveh moštev, ki vsaka v svoji diviziji zasedata dno razpredelnice, zato se nastop v končnici obema vse bolj izmika. Tekmo si lahko ob 20. uri ogledate na našem prvem programu SK 1, v vaši družbi bo komentator Sebastijan Smodiš!


V ospredju bo nocoj hokejist Matt Anderson, ki je letošnjo sezono začel v dresu Medveščaka, a sredi sezone zamenjal klubske barve in prestopil v Neftehimik. Še nekaj sprememb se je zgodilo decembra v ruskem moštvu, saj je odšel Tim Stapleton, v Metalurg Magnitogorsk. Odhod Stapletona se Neftehimiku še kako pozna, saj je bil s 14 zadetki najboljši strelec moštva. Odšla sta še Pjotr Hohrjakov in Gleb Klimenko, iz Metalurga pa je v Neftehimik perstopil Jevgenij Grigorenko.
Neftehimik ima po 38 odigranih tekmah samo 34 točk, zato zaseda predzadnje mesto v Vzhodni konferenci. Glavna težava omenjene ekipe je obramba, ki je dobila že neverjetnih 141 zadetkov, več od katerekoli druge ekipe v Ligi KHL. Hokejisti Neftehimika so dosegli 99 zadetkov, a dobili samo 11 tekem, trenutno pa so v nizu treh zaporednih porazov.
Medveščak bo danes favorit za zmago, čeprav ima po 41 tekmah samo 43 točk in zaseda zadnje, 14. mesto, v Zahodni konferenci. 

Author: Luka Svetina, Foto: Getty Images