SK 1 ob 15:00: Ni praznikov v ligi KHL, Salavat gosti Avangard!

Uncategorized 24. Dec 201412:27 > 12:28
Medveščak je s svojimi nastopanji v vzhodnoevropski profesionalni hokejski ligi KHL za letos že zaključil, saj se bo med božično-novoletnimi prazniki udejstvoval na prestižnem prijateljskem turnirju v Švici, na t.i. Spenglerjevem pokalu. To pa ne pomeni, da bodo v Ligi KHL počivali drugi klubi … V Rusiji, ki božič praznuje po starem julijanskem koledarju, seveda premora ni, zato se že nocoj igrajo naslednje tekme v rednem delu sezone. Eno izmed srečanj si boste lahko v neposrednem prenosu ob 15. uri ogledali tudi na naši televiziji, saj bomo na našem prvem programu SK 1 prenašali dvoboj med Salavatom Julajevim in Avangardom. Tekma v Ufi bo spopad dveh moštev, ki nastopa v Vzhodni konferenci, obema pa zaenkrat odlično kaže v boju za uvrstitev v končnico, kamor iz vsake konference pelje prvih osem mest na razpredelnici. Tekmo bo danes za vas komentiral stari znanec ledenih ploskev na Sport Klubu, Sebastijan Smodiš.


Avangard iz Omska, ki nocoj gostuje v Ufi, je na visokem drugem mestu Vzhodne konference … Moštvo ima že kar 78 točk, tri več samo vodilni Ak Bar, ki jih ima 81. Salavat je na razpredelnici tri mesta nižje, na peti poziciji, saj ima 62 točk. Vsaj zaenkrat mu odlično kaže v bitki za končnico, saj moštva za njim že precej zaostajajo: sedmi Avtomobilst ima naprimer samo 47 točk, takisto tudi osmouvrščeni Traktor. Mesta med prvo osmerico v Vzhodni konferenci trenutno sicer zasedajo še aktualni prvak Metalurg Magnitogorsk, pa tudi Sibir in Baris, medtem ko sta v bitki za končnico tudi še deveta Ugra in deseti Admiral.
Obe moštvi v zadnjem času igrata po principu toplo – hladno, nekoliko v obljši formi pa sto hokejisti iz Omska. 10. decembra so zmagali tudi na gostovanju v Zagrebu pri Medveščaku, v decembru pa ugnali še Slovan in Baris. Po seriji zmag sta poraza prišla prejšnji teden, ko je Avangard pokleknil pred Atlantom in Dinamom iz Minska. Salavat Julajev je ravno pred dnevi dobil gostovanje v Zagrebu, pred tem pa je izgubil tri tekme zapored: proti Slovanu, Atlantu in Dinamu Minsku. 
Na spodnjem posnetku nekaj dogajanja zadnjih dni v Ligi KHL:


Author: Luka Svetina, Foto: Getty Images