SK 2 ob 17:30: KHL: Zadnjo tekmo letos igrata Atlant in Dinamo Riga

Uncategorized 29. Dec 201413:30 > 13:30
Ljubitelji hokeja na ledu boste danes na Televiziji Sport Klub zares prišli na svoj račun, saj ne bomo prenašali samo tekem na prestižnem Spenglerjevem pokalu v Švici, kjer nastopa tudi zagrebški Medveščak, pač pa vam v neposrednem prenosu ponujamo tudi naslednjo tekmo v vzhodnoevropski hokejski ligi KHL. Nocoj se bosta v ruski prestolnici med seboj pomerila domači Atlant Moksva in gostujoči Dinamo iz Rige, ki sta oba člana t.i. Zahodne konference, v kateri pa jima v boju za končnico ne kaže najbolje. Precej višje je na lestvici sicer rusko moštvo, saj Atlant trenutno zaseda 10. mesto in ima 54 točk, vsega tri manj od osmouvrščenega Sočija, ki še drži zadnjo pozicijo, katera pelje v izločilne boje. Latvijskemu predstavniku pa gre precej slabše … Dinamo Riga je letos na 42 tekmah zmagal samo 15-krat in tako s 47 točkami zaseda skromno 13. mesto. Slabši je samo še zadnjeuvrščeni Medveščak Zagreb, ki ima eno točko manj (46). Tekmo si lahko nocoj v živo ogledate na programu SK 2, prenos se bo začel ob 17:30.


Moštvo Dinama iz Rige, ki ga trenira Arta Abola, bo nocoj skušalo prekiniti serijo treh zaporednih porazov, ki se je začela v Helsinkih na gostovanju pri Jokeritu (1:3), nadaljevala doma proti CSKAju iz Moksve (4:5) in nato še v Minsku pri Dinamu, ki je tekmo z 2:1 dobil po podaljških, čeprav je Riga na tekmi celo povedla. Atlant je v zadnjem času v nekoliko boljši formi, saj je dobil dve od zadnjih treh tekem … Proti Avangardu iz Omska je zmagal s 3:1, prav tako s 4:2 proti Vitjazu, medtem ko je bila Lokomotiva Jaroslavi boljša s 6:3.
Letos se Atlant in Dinamo srečata drugič v sezoni, saj sta se v Areni Mitišhi v Moskvi že pomerila 7. decembra, ko so domačini zmagali s 4:1. Riga je na sploh na osmih medsebojnih tekmah v Ligi KHL proti Atlantu dosegla le eno zmago in utrpela kar sedem porazov. Za obe moštvi bo to sicer zadnja tekma v letošnjem koledarskem letu, po novem letu pa z nastopanjem Dinamo z nastopanjem začenja 7. januarja, bo igral proti Jokeritu, Atlant pa 5. januarja čaka dvoboj z Dinamom iz Minska.
Ponedeljek, 29. december, ob 17:30 na SK 2
Liga KHL: Atlant Moskva – Dinamo Riga

Author: Luka Svetina, Foto: Getty Images