SK 3 ob 15:00 in 21:00: Medveščak izpadel, danes polfinalna dvoboja na Spenglerjevem pokalu!

Uncategorized 30. Dec 201410:43 > 10:44
Hokejisti zagrebškega medveščaka so zaključili s svojimi nastopil na prestižne prijateljskem turnirju v Davosu v Švici, na Spenglerjevem pokalu, potem ko so repasaž za polfinale proti Salavatu, ruskemu nasprotniku iz Ufe, izgubili s 3:0. To je bil tretji poraz Medvedom na prav toliko tekmah na tem turnirju, vseeno pa je bila njihova izkušnja po besedah številnih igralcev in trenerja zelo pozitivna, zato ne nameravajo ostati pri zgolj enem samem nastopu na tem turnirju. Hrvaški prvaki so prepričani, da bi se lahko moštvu iz Ufe še bolje zoperstavili, če bi bili bolj spočiti, toda med tekmo nedeljsko tekmo z Davosom in ponedeljkovim srečanjem s Salavatom je minilo vsega skupaj 16 ur! Spenglerjev pokal se danes torej nadaljuje brez Medveščaka, z obema polfinalnima dvobojema … Včeraj je v drugem repasažu selekcija Kanade s 5:2 premagala še enega člana Lige KHL, Jokerit iz Helsinkov in si zagotovila nastop med najboljšimi štirimi moštvi turnirja. Kanada bo svojo polfinalno temo igrala šele zvečer ob 20:15 proti Ženevi iz Servetta, medtem ko bo domačin turnirja, Davos, že ob 15. uri moči meril s Salavatom. Oba polfinalna dvoboja si lahko danes v živo ogledate na Sport Klubu … Obe tekmi bomo v omenjenih terminih prenašali na našem tretjem programu SK 3. V vaši družbi bo komentator Sebastijan Smodiš!


Salavat je imel ob na videz gladki zmagi proti Medveščaku tudi precej športne sreče, saj je bila igra v prvi tretjini zelo izenačeno, obe ekipi sta si pripravili kopico priložnosti za zadetek. Med vratnicama Medveščaka je to pot stal Cal Heeter, najlepšo priložnost za Medvede pa je zapravil James Wright v 15. minuti srečanja. Na odmor so šli s prednostjo vseeno Rusi, saj so zadeli samo 35 sekund pred iztekom prve tretjine, ko je zadel Dmitrij Semin.
V drugi tretjini so bili na ledu Medvedi dvakrat z igralcem manj, saj je bil v 25. minuti najprej izključen Bill Thomas, deset minut pozneje pa še Shaone Morrison. Obakrat je Medveščakova mreža ostala nedotaknjena … Z nekaj bravuroznimi obrambami se je izkazal Heeter. V zadnji tretjini je Salavat dosegel še dva zadetka za potrditev napredovanja v polfinale. Najprej je v 50. minuti ob igri štirih proti štirim zadel Stanislav Golovanov, nato pa še Teemu Hartikainen v 54. minuti iz powerplayja.
“Če ne daš gola, potem ni uspeha, to je jasno. Razočaran sem z rezultatom, toda igralcem ne morem preveč zameriti, saj so dani vse od sebe,” je po tekmi novinarjem razlagal trener Medveščaka Doug Shedden. “Imeli smo težave z doseganjem golov na tem turnirju. Zabili smo samo en gol na treh tekmah, tako pač ne moreš dobiti niti ene tekme. Po drugi strani pa smo zelo ponosni, da smo lahko zaigrali na tako prestižnem turnirju,” je še povedal Shedden. Zdaj se Hrvati vračajo v domovino, 5. januarja jih čaka nadaljevanje sezone v Ligi KHL.
SALAVAT JULAJEV – KHL MEDVEŠČAK ZAGREB 3:0 (1:0, 0:0, 2:0)
DAVOS – Vaillant Arena. Gledatelja 5934. Suci: Eichmann, Wiegand, Fluri, Kohler.

Polfinale na Spenglerjevem pokalu:
SK 3 ob 15:00: Davos – Ufa
SK 3 ob 20:15: Ženeva – Kanada

Author: Luka Svetina, Foto: Getty Images