SK 3 ob 17:30: CSKA in SKA igrata veliki derbi Zahodne konference!

Uncategorized 13. Jan 201511:57 > 11:58
Nocoj boste na Televiziji Sport Klub na svoj račun znova prišli vsi ljubitelji hokeja, saj se v Ligi KHL obeta pravi spektakel … To pot ne bomo prenašali tekme zagrebškega Medveščaka, pač pa veliki derbi Zahodne konference, saj se bosta med seboj udarili vodilni dve ekipi. CSKA Moskva, ki je na 43 tekmah v rednem delu letošnje sezone dosegla 105 točk, pred domačimi gledalci gosti SKA iz drugega največjega ruskega mesta, Sankt Petersburga. SKA je trenutno na lestvici na drugem mestu s 95 točkami, z dvema prednosti pred tretjim Jokeritom, prestižni dvoboj pa si lahko nocoj ob 17:30 v živo ekskluzivno ogledate na kanalu SK 3. Z vami bo komentator Sebastijan Smodiš. Forma obeh moštev sicer obeta fantastičen dvoboj, saj sta v novem letu 2015 obe še vedno stoodstotni … CSKA je dobil zadnjih pet tekem zapored, pa čeprav zadnji dne “samo” po podaljšku. V nedeljo je s 4:3 v ruski prestolnici padel Jokerit, medtem ko je SKA konec tedna doma, prav tako s 4:3 po podaljških, premagal Severstal. Hokejisti iz Sankt Petersburga so na zadnjih petih tekmah doživeli le en poraz; 28. decembra lani jih je v gosteh ugnal neugodni Dinamo Minsk.


CSKA je na 43 odigranih tekmah rednega dela letos zmagal kar 37-krat, kar je, kakopak, najboljši izkupiček lige. 30 zmag so Moskovčani dosegli po rednem delu tekme, sedemkrat so se rešili po podaljših, hkrati pa so utrpeli le šest porazov po rednem delu srečanja. SKA se v zadnjih tednih neumorljivo trudi približati CSKAju, a mu to zaenkrat ne uspeva. SKA je dobil 31 tekem v letošnji sezoni, utrpel pa 13 porazov. Od tega sicer dvakrat šele po kazenskih strelih.
CSKA in SKA sta seveda stara znanca v Ligi KHL. Nazadnje sta se med seboj pomerila novembra, ko so bili Moskovčani pred domačimi gledalci boljši z rezultatom 5:3, nasploh v tej ligi pa sta moštvi odigrali 31 tekem. CSKA je zmagal samo sedemkrat, SKA pa kar 24-krat! Če gledamo celotno zgodovino medsebojnih dvobojev omenjenih ruskih hokejskih velikanov, bo nocoj na sporedu že 211. tekma. Okroglih 150 je dobil CSKA, Sankt Petersburg pa 51. Samo osemkrat sta se tekmeca razšla brez zmagovalca.
V Zahodni konferenci sicer so trenutno na mestih, ki prinašajo uvrstitev v končnico, še Jokerit, Dinamo Minsk, Dinamo Moskva, Lokomotiv, Soči in Torpedo, medtem ko so hokejisti Medveščaka na predzadnjem 13. mestu s 54 točkami. Osmi Torpedo jim beži za osem točk.

Author: Luka Svetina, Foto: Getty Images