SK 3 ob 18:00: Medveščak pred osmimi zaporednimi gostovanji doma igra proti Minsku!

Uncategorized 22. Jan 201511:47 > 11:54

Hokejisti zagrebškega Medveščaka nocoj pred domačimi gledalci v Ledeni dvorani igrajo naslednjo tekmo v vzhodnoevropski hokejski ligi KHL, nasproti pa bo tokrat Dinamo iz Minska. Beloruska ekipa je ena izmed najboljših med tujimi ekipami, ki so se pridružile ruskim hokejskim klubom v razširjenem prvenstvu, zato naloga za Medve ne bo lahka … Medveščak bo sicer do konca rednega dela sezone odigral samo še dve domači preizkušnji, saj po obračunu z Minskom Hrvate čaka kar osem zaporednih gostovanj. Zagrebčani sicer še vedno čakajo na prvo letošnjo zmago proti beloruski ekipi, saj je obe dosedanji tekmi dobil Dinamo … Doma je bil boljši z rezultatom 4:3, v Zagrebu pa s 5:2. Hokejisti iz Minska so tako letos hrvaškim prvakom vrnili udarec za lansko sezono, ko je obe medsebojni tekmi v ligi dobil Medveščak. Trenutno razmerje med zmagami in porazi teh dveh klubov je tako izenačeno pri 2:2. Nocojšnji hokejski obračun si lahko ob 18. uri ekskluzivno ogledate na kanalu SK 3, z vami bo komentator Sebastijan Smodiš!


V eni sezoni lige KHL se lahko razmerje moči usodno spremeni in hokejisti Dinama iz Minska so lep dokaz za to … Lani je bil Minsk prepričljivo zadnji v Zahodni konferenci, letos pa igra precej bolje in si je praktično že zagotovil uvrstitev v končnico … Trenutno se sicer nahaja na petem mestu s 87 točkami na 47 tekmah. Do danes je zabaležil 30 zmag in 17 porazov, zabil je 144 zadetkov in jih dobil 121.
Še naprej je glavni nosilec igre pri Dinamo Jonathan Cheechoo, ki je letos dosegel že devet zmagovitih zadetkov, več kot katerikoli drugi igralec v Ligi KHL. Skupaj je letos sicer zabil 22 zadetkov, prispeval pa še 23 asistenc. Poleg Cheechooja je letos v vroči formi tudi Nick Bailen, ki je tretji najboljši branilec lige po osvojenih točkah.
V novem koledarskem letu 2015 gre Dinamu še precej bolje, saj je na prvih sedmih tekmah obramba dobila samo 12 zadetkov, zaskrbljeni pa so lahko zaradi slabe obrambe na zadnjih dveh tekmah, ko ga je najprej s 5:2 premagal Vitjaz, nato pa jim je štiri zadetke zabil še Slovan iz Bratislave (6:4).

Author: Luka Svetina, Foto: Getty Images