SK 2 ob 15:15: V Sočiju tekma vseh zvezd Lige KHL!

Uncategorized 25. Jan 201513:02 > 13:05
Ljubitelji hokeja na ledu boste nocoj na Sport Klubu prišli na svoj račun, saj je v vzhodnoevropski hokejski ligi KHL ta konec tedna na sporedu prav posebna tekma, All-Star obračun med Zahodno in Vzhodno konferenco, ki postaja del tradicije, saj bodo letos Rusi ta dvoboj organizirali že sedmič. Letos bo dvoboj gostila Dvorana Bolšoj v Sočiju, ki je lani gostila tudi zimske olimpijske igre, na katerih je nastopila tudi slovenskega hokejska reprezentanca. V ligi KHL je torej na sporedu odmor, saj bo All-Star tekma postregla z obračunom največjih zvezdnikov lige, med katerimi letos, na žalost, ni Slovencev, zato pa bo imel svojega predstavnika na zvezdniški tekmi zagrebški Medveščak … Zaigral bo napadalec Pascal Pelletier, ki bo nosil številko 19. Zdi se, da je na papirju ekipa Zahoda nekoliko močnejša, vse hokejiste pa so z glasovanjem sicer izbrali navijači. Tekmo si lahko nocoj ob 15:15 v živo ogledate na kanalu SK 2, v vaši družbi bo komentator Sebastijan Smodiš!


Prva tekma All-Star se je igrala že leta 2009, ko je na Rdečem trgu v Moskvi Ekipa Jaromira Jagra s 7:6 premagala ekipo Alekseja Jašina. Jagrova ekipa tujcev je bila boljša tudi v letih 2010 in 2011 v Minsku oz. Sankt Petersburgu, od leta 2013 pa se po vzoru severnoameriške lige NHL med seboj merita preprosto Zahod in Vzhod. Letos naslov brani ekipa Zahoda, ki je lani v Bratislavi v Slovnaft Areni Vzhod premagala z rezultatom 18:16.
Letošnji postavi (ALL-STAR 2015, Soči, Dvorana Bolšoj):
ZAHOD:
Vratarja: Aleksander Jarmolenko (Dinamo Minsk), Stanislav Galimov (CSKA)
Branilci: Nick Ballen (Dinamo Minsk), Andrej Mironov (Dinamo Minsk), Matthew Gilroy (Atlant), Ryan Gunderson (Jokerit),
Nikita Zalcev (CSKA), Nikita Ščitov (Soči)
Napadalci: Igor Grigorenko (CSKA), Ilja Kovalčuk (SKA), Steve Moses (Jokerit), Vadim Šipačjov (SKA), Wojtek Wolski (Torpedo), Pascal Pelletier (Medveščak), Dmitri Kagarlitski (Severstal), Sergej Plotnikov (Lokomotiva), Andre Petersson (Soči)

VZHOD:

Vratarja: Aleksander Salak (Sibir), Jakub Kovar (Avtomobilist)
Branilci: Kiril Kolcov (Salavat), Chris Lee (Metalurg), Patrick Hersley (Sibir), Ilija Nikulin (Bars), Erik Gustafsson (Avangard), Mike Lundin (Baris)
Napadalci: Sergej Mozjakin (Metalurg), Danis Zaripov (Metalurg), Sergej Kosticin (Bars), Denis Paršin (Avangard), Nigel Dawes (Baris), Dmitri Kugrišev (Sibir), Justin Azevedo (Bars), Nikita Gusev (Ugra), Jurij Petrov (Lada)

Author: Luka Svetina, Foto: Getty Images