SK 3 ob 15:30: Sibir in Bars igrata tretjo tekmo konferenčnega finala na Vzhodu

Uncategorized 31. Mar 201511:19 > 11:20

Nocoj na svoj račun na Televiziji Sport Klub znova prihajate tudi vsi ljubitelji hokeja, saj se nadaljujejo boji za veliki finale v Ligi KHL, kjer se trenutno igrata oba konferenčna finala … Na Zahodu CSKA Moksva proti bogatemu SKAju iz Sankt Petersburga v zmagah vodi že s 3:0 in je samo še eno zmago oddaljen od nastopa na zaključnem obračunu letošnje sezone, na Vzhodu pa utegne biti še bolj odprto, saj Ak Bars iz Kazana proti Sibiru iz Novosibirskega v zmagah vodi z 2:0, a bo moral zdaj na dve zaporedni gostovanji. Bars je sicer pred tem v konferenčnem polfinalu s skupnih 4:1 izločil Avangard, medtem ko je Sibir izločil aktualnega prvaka Lige KHL, Metalur Magnitogorsk (4:1), zato ga vsekakor ne gre odpisati že po dveh porazih v Tatarstanu. Obe dosedanji tekmi je Bars dobil tesno; v petek, 27. marca, je bilo 2:0, potem ko so domačini oba zadetka dosegli v prvi tretjini, zadela sta Oscar Moller in Konstantin Kolcov. Pred dvema dnevoma je bil rezultat še bolj tesen (2:1): Bars je že vodil z dvema zadetkoma prednosti po golih Kirila Petrova v prvi in Mollerja v drugi tretjini, a je nato devet minut pred koncem za goste zadel Vladimir Butuzov. Vseeno Sibiru ni uspel iztržiti podaljška, zato je izgubil še drugo tekmo. Nocoj prvo v tem konferenčnem finalu igra pred domačimi gledalci, če mu bo to pot uspelo, pa izveste v neposrednem prenosu, ki se bo na našem tretjem programu SK 3 začel ob 15:30!


Eden glavnih zvezdnikov v trenutni ekipi Barsa iz Kazana je tudi Artem Lukojanov, ki je pred tretjo tekmo konferenčnega finala spregovoril tudi za uradno klubsko spletno stran in med drugim priznal, kako zadovoljni so s soigralci zaradi dveh tesnih zmag na dveh tekmah z izjemno visokim tempom igre. “Sibir igra podobno, kot v lanski sezoni, trener nam je svetoval, kako naj se jim zoperstavimo, da se ne bi ponovil fiasko,” je dejal Lukojanov. V mislih je imel seveda lanski konferenčni četrtfinale, ko je Sibir Kazančane izločil s skupnim izidom 4:2 v zmagah.
“Bilo bi nekoliko smešno in neumesno primerjati zdajšnjo ekipo z lansko, saj se je od takrat veliko spremenilo. Imamo veliko novih igralcev, to je zdaj povsem druga ekipa. Dvakrat zapored se nam ne bo pripetilo, da bi pozabili igrati, kar nam je proti Sibiru nekako uspelo v lanski sezoni,” je še pristavil prej omenjeni hokejist.
Novosibirsk, ki je iz tekmovanja izločil aktualnega prvaka iz Magnitogorska, je pred domačimi gledalci zelo prepričljiv proti Barsu, saj ga je na zadnjih šestih tekmah v svoji dvorani premagal štirikrat, lani 11. marca nenazadnje tudi z astronomskim rezultatom 7:1. Zadnjo zmago v tretjem največjem ruske mestu je Bars sicer dosegel lani 12. marca (3:6).

LIGA KHL NA SPORT KLUBU, KONČNICA:
Konferenčni finale, Vzhod:
Sibir Novosibirsk – Bars Kazan (0:2)
Konferenčni finale, Zahod:
SKA Sankt Petersburg – CSKA Moskva (0:3)

Author: Luka Svetina, Foto: Getty Image