Zajc nepreklicno odstopa z mesta trenerja Telemach Olimpije

Uncategorized 14. Okt 201312:04 > 13:19

Ljubljana – Bojan Zajc je po nedeljskem porazu z Bolzanom (enajsti poraz na dvanajsti tekmi) in pogovoru z direktorjem Matjažem Sekljem nepreklicno odstopil z mesta trenerja Telemach Olimpije. Ime njegovega naslednika bo znano v prihodnjih dneh.

Bojan Zajc je na ponedeljkovem sestanku prvemu operativcu slovenskih prvakov Matjažu Seklju sporočil, da nepreklicno odstopa z mesta glavnega trenerja Telemach Olimpije. Ob slabšem startu in veliko nesrečnih okoliščinah v dosedanjem delu sezone 47-letni strokovnjak čuti, da je potrebno narediti spremembo in, da je v tem trenutku to za moštvo najboljše.

Zajc je prvo ekipo zmajev prevzel po šestih krogih lanske sezone in jo hitro prerodil. Pod njegovim vodstvom so bili zeleno-beli do samega konca v igri za uvrstitev v končnico lige Ebel ter so uspešno obranili naslov slovenskega državnega prvaka. “Z današnjim dnem nepreklicno odstopam z mesta glavnega trenerja Telemach Olimpije. Moštvu je potrebno ponuditi nov zagon. Klub slabemu startu v sezono in predvsem po visokem porazu v Beljaku sem imel še naprej popolno zaupanje vodstva kluba. Skupaj smo verjeli, da se bo krivulja obrnila navzgor. Sem glavni odgovorni za rezultate ekipe. Ker teh ni bilo, je logična poteza moj odstop,” je po sestanku z direktorjem povedal zdaj že nekdanji strateg Ljubljančanov.

Treninge zmajev bo začasno prevzel dosedanji pomočnik Ivo Jan. Odločitev o novem trenerju Telemach Olimpije bo znana v prihodnjih dneh.

Zmaje v naslednjih dneh sicer čaka nekaj tekmovalnega premora, saj jih naslednja tekma čaka šele v soboto, ko bodo v Tivoliju pričakali Innsbruck (ob 17.30 v živo na SK 3).

Author: Ž. Š., Foto: FB/Telemach Olimpija