Prvi strelec lige NHL blesti v dresu Medveščaka

Zagreb – Medveščak v ligi KHL v svoji debitantski sezoni odlično nastopa tudi zaradi prvega strelca Jonathana Cheechooja.

Odlični kanadski napadalec je na prvih 15. tekmah lige KHL zbral že 13 točk (deset zadetkov in tri podaje). “Stvari se za mene odlično razvijajo. V napadu imam odlične soigralce, s katerimi se sijajno dopolnjujem. Bill Thomas je zelo hier, Murley pa agresiven in odličen podajalec. Igranje s takima igralcema mi vse skupaj olajša, tako da je tudi lažje doseči zadetek,” je Jonathan Cheechoo pohvalil svoja soigralca v napadu. Z desetimi zadetki trenutno skupaj z Danisom Zaripovim iz Metalurg Magnitogorska drži prvo mesto na lestvici strelcev. “Če gremo v končnico, mislim, da bomo sezono lahko imeli za uspešno. Jaz osebno si še naprej želim zabijati, to je najboljši način, da pomagam ekipi.

Pred leti že najboljši strelec lige NHL (v sezoni 2005/06 je v dresu San Jose Sharks zabil 56 zadetkov) je v Zagreb prišel po nekaj poškodbah, a že kmalu je bilo jasno, da so medvedi z njegovim nakupom zadeli v polno. Cheechoo še niti slučajno ni izugbil napadalnega instinkta. “To je bil eden od vrhuncev moje kariere. Ko sem kot otrok igral na domačem dvorišču, sem vedno sanjal, da sem najboljši strelec lige NHL, vendar ne pričakujete, da se bo to res zgodilo. Ko pa se je to vseeno zgodilo, je bilo čarobno.

Zanimivo, da Cheechoo prihaja iz indijanskega plemena Cree, svoja otroška leta je preživel v majhnem mestecu Moose Factory z vsega 2500 prebivalci. Pred odhodom v hrvaško prestolnico je sprva moral dobiti dovoljenje plemenskega vodje, saj tako nalagajo običaji. “To je zelo majhna skupnost, saj ni ceste, ki bi vodila proti mestu. Če želite kamorkoli, imate vlak, ki potrebuje pet ur in pol do najbližjega mesta, ali pa uro letenja z letalom. Odraščanje je bilo zelo lepo. Vseskozi je bilo hladno, imeli smo veliko ledu, kar je za hokej zelo dobro,” se je brezskrbnih otroških dni spomnil najnevarnejši igralec Medveščaka v letošnji sezoni.

Author: Ž. Š., Foto: Igor Šoban, Medveščak FB