Začenja se srednjeevropska liga za moške

Uncategorized 26. Sep 201717:15 > 17:17
ACH Volley

Začenja se letošnja srednjeevropska liga, v kateri bomo imeli pri moških Slovenci kar tri predstavnike, ACH Volley Ljubljana, Calcit Volley in Triglav Kranj, ki se bodo skupaj z osmimi ekipami iz Avstrije, Hrvaške, Madžarske in Slovaške borili za najvišja mesta.

Srednjeevropska liga se s prvimi tekmami začenja v petek, 29. septembra, enega od uvodnih treh turnirjev bomo lahko spremljali v Kranju. V ŠD Planina bodo gostovali slovaški prvak VKP Bystrina SPU Nitra, hrvaški podprvak HAOK Mladost Zagreb in avstrijski podprvak SK Posojlnica Aich/Dob. “Gre za močne in izkušene ekipe, ki imajo v svojem kadru igralce z ogromno odigranimi mednarodnimi tekmami. Imajo tudi bistveno večje proračune, vsa tri moštva ciljajo tudi na naslove prvakov v svojih državnih prvenstvih. Vseeno pa v ligi MEVZA ne bomo nastopali le kot udeleženci in obiskovalci turnirjev, ampak bomo poizkušali biti tekmovalci in zmagovalci.” 

Slovenski prvak, ACH Volley Ljubljana, ki bo v letošnji sezoni znova branil zmago v srednjeevropski ligi, bo uvodoma gostoval v Myjawi na Slovaškem. Ljubljančani bodo na prvi tekmi, 30. septembra, igrali proti madžarskemu Vegyeszu iz Kazincbaricke, dan kasneje bo sledil obračun proti domačemu Spartaku. Pred začetkom sezone je kapetan ekipe Andrej Flajs precej optimističen: ”Kljub spremembam smo po imenih približno tako močni kot lani in verjamem, da lahko osvojimo državno prvenstvo in državni pokal. Prav tako se lahko uvrstimo v finale srednjeevropske lige, v kvalifikacijah za ligo prvakov pa lahko najprej premagamo Mladost, nato pa presenetimo še Lokomotivo.” 

Odbojkarji Calcit Volleyja se prav tako podajajo na gostovanje, in sicer v avstrijski Zwettl, kjer bodo najprej igrali proti slovaški ekipi KDS-šport Košice. Na drugi tekmi se bodo srečali s hrvaško Mladostjo iz Kaštel, za konec prvega turnirja pa jih čaka obračun z gostitelji, z moštvom Union Raiffeisen Waldviertel. »Borili se bomo, da pridemo na zaključni turnir, to je vsekakor naš cilj. Kako dobre so ekipe v letošnji ligi, bomo spoznali šele skozi same turnirje. Uspelo nam je dobiti posnetke prvih tekmecev, tako da se ne podajamo povsem v neznano,« je pred odhodom v Avstrijo dejal trener Gašper Ribič.

 Druga turnirja bosta na sporedi 21. oz. 27. oktobra v Kamniku in Košicah.