V Podmežakli deževali goli, zmaga ostala doma

Uncategorized 14. Okt 201720:34 > 20:44
Facebook

Hokejisti Jesenic so na prvem letošnjem derbiju za točke v Alpski ligi in državnem prvenstvu premagali SŽ Olimpijo s 6:4. Ljubljančani so popustili v zadnji tretjini.

Domači so povedli že v 4. minuti, ko je Markus Piispanen po podaji Luke Kalana z desne strani ukanill Roberta Kristana. Priložnosti so se vrstile. Vratar Clarke Saunders je nekajkrat sijajno posredoval in preprečil izenačenje.

V 13. minuti je Kalan izza vrat lepo našel Piispanena, ki se je odlično znašel in premagal Kristana. Čuvaj mreže Olimpije ni najbolje posredoval ob bližnji vratnici. Gostje niso bili šokirani, saj je Matic Kralj le 42 sekund zatem znižal po protinapadu in natančni podaji Andreja Hebarja.


V 29. minuti je Nejc Stojan streljal z modre črte, Miha Brus pa je lepo podstavil palico pred vrati in Jeseničani so povedli s 3:1. Olimpija se je vrnila v igro v 33. minuti, ko je imela igralca več. Izključen je bil Tadej Čimžar, Kralj pa je z bližine poslal plošček v mrežo. Kmalu zatem je moral na kazensko klop še Gašper Glavič, po 28 sekundah “power palya” je z močnim strelom z modre črte izenačil Maks Selan.

Jeseničani so najboljšo igro prikazali v zadnji tretjini, ko so krenili odločno proti vratom Kristana. V 44. minuti je na kazenski klopi zaradi zadrževanja sedel Miha Zajc, Piispanen je podal pred vrata, kjer je Kalan z bližine zadel za 4:3.

Tri minute zatem je Finec na podoben način zaposlil Brusa, ki je močno nagnil tehtnico na stran gostiteljev. Olimpija nikakor ni našla prave igre in Luka Bašič je z bližine povišal na 6:3 v 53. minuti. Končni izid je postavil Luka Ulamec dve minuti in pol pred koncem po lepi akciji Marka Severja.

Končno razmerje v strelih na vrata je bilo 39:38. Železarji so se z osmo zaporedno zmago zavihteli na vrh lestvice. Slovenska kluba v Alpski ligi se bosta kmalu znova pomerila, naslednji medsebojni obračun bo 25. oktobra v Tivoliju. V naslednjih tekmah pa bodo Jeseničani 21. oktobra gostili Feldkirch, Ljubljančani pa isti dan gostovali v Zell am Seeju.