V srednjeevropski ligi prvič tudi dekleta

Uncategorized 24. Okt 201713:42 > 13:46
Nova KBM Branik

Za slovenske prvakinje, Novo KBM Branik in podprvakinje, Calcit Volley, se začenja srednjeevropsko prvenstvo MEVZA, v katerem so Kamničanke lani osvojile drugo, Mariborčanke pa tretje mesto. Odbojkarice Calcit Volleyja se podajajo na gostovanje na Slovaško, Nova KBM Branik bo turnir gostila doma.

Prve bodo na parket stopile odbojkarice Calcit Volleyja, za katere bo to prvi letošnji turnir v srednjeevropski konkurenci. Na Slovaškem jih jutri, ob 17. uri, čaka obračun s Slavijo iz Bratislave, zatem se bodo slovenske podprvakinje pomerile še z njihovimi mestnimi tekmicami, ekipo Strabag VC Bratislava.

»Zagotovo bo šlo za težje tekme od dosedanjih prvenstvenih, ki pa bodo prišle ob pravem času, da lahko ocenimo, kje smo trenutno z našo igro in kako dobro smo pripravljeni. Tekmi na Slovaškem bosta zelo dobrodošel test, seveda pa v Bratislavo odhajamo tudi z željo po čim boljši igri in temu primerno tudi rezultatu. Gre sicer za ekipi, ki imata dolgoletne izkušnje z igranjem v srednjeevropski ligi in ki sta v zadnjih letih najboljši v slovaškem prvenstvu, vendar imamo izkušnje tudi mi. Vsaj nekaj naših igralk je v tem tekmovanju igralo že lani, za nekatere pa bo to nova izkušnja,« je pred odhodom dejal trener Gregor Rozman.

S tekmovanjem v srednjeevropski ligi bodo začele tudi odbojkarice Nove KBM Branik, ki so si v soboto priigrale uvrstitev v 3. krog kvalifikacij za ligo prvakinj. Na domačem turnirju, v mariborski dvorani Lukna, se bodo v petek, ob 17. uri, srečale z madžarskimi Linamarjem Bekescsabaijem, v soboto in nedeljo ob isti uri pa z avstrijsko ekipo Sokol Post Nö oz. s češkim VK UP Olomoucem.

»V teh dneh imamo precej naporen urnik, saj nas pred turnirjem v Mariboru čaka še prvenstveni obračun z Ankaranom, tako da se bomo najprej posvetili tej tekmi, nato pa se skušali čim bolje pripraviti še na tekme v srednjeevropski ligi. Najtežji nasprotnik nas čaka v nedeljo, saj Čehinje veljajo za eno najmočnejših ekip v tem tekmovanju. Bo pa turnir zelo dobra priprava na tekmi 3. kroga kvalifikacij za ligo prvakinj proti Upam, da bomo tekme čim bolje izkoristili in da bomo Poljakinje pričakali v čim boljši formi,« je dejal trener Samo Miklavc.

Odbojkarji ACH Volleyja se bodo v četrtek, v Zagrebu, srečali s tamkajšnjo Mladostjo, v petek jih čaka obračun z ekipo Union Raiffeisen Waldviertel. Calcit Volley in Triglav Kranj sta srečanje srednjeevropske lige, ki šteje tudi za državno prvenstvo, odigrala že pretekli teden, ko so bili s 3:1 uspešnejši Kamničani. Ekipi bosta ta vikend zato nastopili le na tekmah državnega prvenstva.