Mbappe: Nisem Henryjeva kopija

Uncategorized 24. Okt 201716:34 > 16:47
Getty images/Dan Mullan

Mladi Francoz Kylian Mbappe je počaščen zaradi primerjav z legendarnim rojakom Thierryjem Henryjem, a pravi, da se ne želi primerjati z nikomer.

“Želim si biti poznan kot edinstven igralec in ne kot kopija nekoga iz preteklosti. Vem, da ljudje od mene veliko pričakujejo, a nisem igralec, ki je na vsaki tekmi osrednja figura. Čaka me še veliko trdega dela, da bi to tega prišel. Mladost ne sme biti izgovor,” je povedal Kylian Mbappe.

Kot legendarni Thierry Henry je tudi Mbappe nase opozoril v Monacu. Prav zato ga javnost večkrat primerja z nekdanjim legendarnim napadalcem. Mbappe je v minuli sezoni z Monacom osvojil naslov francoskega prvaka in prišel do polfinala lige prvakov. Poleti se ga je močno povezovalo tudi s prestopom v Arsenal, kjer je pred leti blestel Henry, a se je čudežni deček odločil, da bo kariero nadaljeval v PSG.

18-letnik je pred kratkim prejel tudi laskavi naziv za najboljšega mladega nogometaša v Evropi. Za njim so se med drugim razvrstili Ousmane DembeleGabriel Jesus in Marcus Rashford.

Nagrado za Zlate dečka sta od leta 2003 naprej osvojila še dva francoska nogometaša. Pred dvema letoma je bil najboljši mladenič še en nekdanji član Monaca Anthony Martial, leta 2013 pa je nase najbolj opozoril njegov zdajšnji soigralec pri Manchester Unitedu Paul Pogba.