Branikovke tudi v drugi tekmi uspešne

Uncategorized 28. Okt 201719:33 > 19:33
Nova KBM Branik

Po včerajšnji zmagi nad branilkami naslova Linamarjem iz Bekescsabe je odbojkarice Nove KBM Branika danes čakal obračun z avstrijskim Sokol Postom iz Dunaja, ki je včeraj gladko izgubil z Olomoucom.

Domače odbojkarice so takoj upravičile vlogo favoritinj, saj so že do prvega tehničnega odmora vodile 8:2. Prednost branikovk je rastla iz minute v minute, tako da je domači strateg pri vodstvu 14:4 v igro namesto Mlakarjeve poslal mlado Majo Košenino. Tudi v nadaljevanju so mariborčanke prevladovale in dobile prvi niz 25:11.

V drugem nizu je trener domačink Samo Miklavc začel z pomlajeno postavo. Poleg Košenine, ki je vstopila že v prvem nizu je Sobočanovo zamenjala kapetanka mladinske reprezentance Alja Jerala. Tudi spremenjena ekipa pa je podobno kot v prvem nizu zlahka prihajala do točk. Osrednjo vlogo pri tem je imela organizatorica igre Sara Najdič, domačinke pa so pri prvem tehničnem odmoru imele 5 točk prednosti (8:3). Občutne prednosti mlade mariborčanke niso uspele zadržati in dunajski Post je predvsem zaradi napak v domači vrst pri tehničnem odmoru celo povedel 16:14. Domači trener je moral v igro vrniti Izo Mlakar, tudi s pomočjo najboljše domače igralke pa so bankirke vse do konca trepetale za drugi niz. Po dveh neikoriščenih priložnostih pri vodstvu 24:21, jim je zmago s 25:23 z zgrešenim servisem podarila Paula Kubova.

Uvod tretjega niza je mini lob številnih napakah na eni in na drugi strani. Šele sredi drugega niza so se mariborčanke s servisi Ane Marije Vovk in Marine Kaučič odlepile in povedle 16:10. To je bilo dovolj za odbojkarice Nove KBM Branik, ki so tretji set dobile s 25:15.

Nova KBM Branik: Mlakar 7, Košenina 1, Kaučič 9, Sužnik (L), Vovk 16, Najdič, Milosavljević (C), Sobočan 3, Jerala 13, Pintar 6, Koskelo (L), Krajnc 1. Trener: Samo Miklavc