Branikovke zaključujejo prvi turnir MEVZE z zmago

Uncategorized 29. Okt 201721:59 > 22:05
Nova KBM Branik

Odbojkarice Nove KBM Branika so tudi na tretji tekmi srednjeevropske lige slavile. Tokrat so bile boljše od češkega Olomouca.

Zadnji dan uvodnega turnirja srednjeedvropske lige sta se se med seboj pomerili neporaženi ekipi, domača Nova KBM Branik in češki VK UP Olomouc.

Uvodni niz sta obe ekipi začeli precej nervozno. Do prvega tehničnega odmora sta se izmenjevali v vodstvu, predvsem po zaslugi dobrih napadalnih akcij (7:8). Tudi v nadaljevanju sta se obe ekipi odlikovali z dobrim sprejemom začetnega udarca, obe organizatorici igre pa sta zlahka, z domiselnimi akcijami prebijali blok. Ob koncu niza so igralke Olomouca pobegnile na 4 točke razlike (19:23), a so domačinke po zaslugi odličnih začetnih udarcev Sare Najdič odgovorile z delnim izidom 6:0 in osvojile niz s 25:23.

Na krilih dobljenega seta so Mariborčanke v drugem nizu takoj povedle s 5:1, a vodstvo ni trajalo dolgo. Čehinje so s štirimi zaporednimi točkami, odlično je servirala Darina Košicka, izenačile. Tudi v nadaljevanju sta ekipi nizali več točk zapored. Najprej so Mariborčanke pobegnile na 10:5, češke podpravkinje pa so se do drugega tehničnega odmora znova povsem približale (16:15). Vse do 22. točke sta bili ekipi izenačeni, bankirke pa so v končnici znova zaigrale izvrstno. Z uspešnimi obrambnimi akcijami in učinkoviti igri v protinapadu, izstopali sta predvsem Mlakarjeva in Sobočanova, se je tudi drugi niz končal v korist Nove KBM s 25:22.

Tudi tretji niz so bolje začele odbojkarice Nove KBM Branika in povedle s 7:4, a kot v drugem nizu, so tudi tokrat Čehinje uspele ujeti bankirke in po napadu Dedikove celo povedle 11:10. Mrtvi tek ekip se je nadaljeval vse do končnice niza, ko so pri napadu Mlakarjeve bankirke dobile prvo zaključno žogo (24:23) in jo po bloku Vovkove tudi izkoristile ter dobile tretji set 25:23.