Podaja Kopitarja tokrat premalo

Uncategorized 10. Nov 20179:48 > 10:00
Getty Images

Los Angeles Kings Anžeta Kopitarja so v noči na petek z 2:5 klonili proti najboljši ekipi lige NHL Tampa Bay Lightning. Gostje so v Staples Centru večino dela opravili že v prvi tretjini, ki so jo dobili s 4:0.

Gostje so strelske vaje v Los Angelesu začeli v deveti minuti, ko je prvi zadel Nikita Kučerov, nato pa so v naslednjih 122 sekundah Jonathana Quicka premagali še Alex Killorn, Victor Hedman in prvi strelec lige Steven Stamkos. Srečanje je bilo več ali manj odločeno v korist najboljše ekipe lige NHL, ki je nato mirno nadzirala dogajanje na ledeni ploskvi.

Nekaj upanja je domačim navijačem ob koncu druge tretjine vlil Tyler Toffoli, ko je zadel za 1:4 (med podajalci je bil tudi Anže Kopitar – že 20. točka sezone). Le nekaj trenutkov kasneje se je mreža gostov po strelu Kopitarja znova zatresla, vendar so sodniki po ogledu posnetka gol razveljavili zaradi oviranja vratarja. V 49. minuti je drugi gol za kraljev dosegel Oscar Fantenberg, Vladislav Namestnikov pa je štiri minute kasneje postavil izid srečanja in tehtnico dokončno prevesil na stran gostov.

Skupno so v noči na petek v ligi NHL odigrali sedem obračunov.

Liga NHL:

LOS ANGELES : TAMPA BAY 2:5
Toffoli 38. (podaja Kopitar), Fantenberg 49. ; Kučerov 10., Killorn 11., Hedman 11., Stamkos 12.,Namestnikov 53.

NEW JERSEY : EDOMONTON 2:3 – po podaljšku
PHILADELPHIA : CHICAGO 3:1
MONTREAL : MINNESOTA 0:3
ST. LOUIS : ARIZONA 3:2 – po kazenskih strelih
CALGARY : DETROIT 6:3
ANAHEIM : VANCOUVER 4:1