Spet je na vrsti srednjeevropska liga

OZS

Od danes do nedelje se bodo najboljše ekipe iz Slovenije, Slovaške, Hrvaške, Češke, Avstrije in Madžarske med seboj znova pomerile v srednjeevropski ligi. Slovenskim predstavnikom gre v prvenstvu MEVZA za zdaj zelo dobro, saj so ACH Volley Ljubljana, Calcit Volley in Nova KBM Branik še brez poraza.

Novembrski del srednjeevropskega prvenstva bodo danes, s tekmo proti češki ekipi VK UP Olomouc začele odbojkarice Calcit Volleyja, ki se bodo z gostiteljicami srečale ob 17. uri. Dan kasneje slovenske podprvakinje čaka še obračun z madžarskim Vasasom Obudo iz Budimpešte.

Slovenske prvakinje, odbojkarice Nove KBM Branik, bi morale v petek odigrati obračun s slovaškim Strabagom VC iz Bratislave, a je tekma prestavljena na februar.

Se bo pa v petek v Kamniku začel turnir treh ekip, na katerem se bodo gostitelji, Calcit Volley, za uvod pomerili z zagrebško Mladostjo, v nedeljo pa slovenske podprvake čaka še obračun s slovaškim Spartakom iz Myjave. Obe tekmi bosta na sporedu ob 20. uri.

Kranjski Triglav bo tokrat gostoval na turnirju v Kazincbarciki na Madžarskem, kjer bo uvodno srečanje odigral s tamkajšnjim Vegyeszom RC (on 18. uri), v soboto pa se bodo gorenjski odbojkarji pomerili še z avstrijsko ekipo Union Raiffeisen Waldviertel.

ACH Volley Ljubljana bo prvo tekmo odigral v soboto v Pliberku, ko se bo ob 19. uri pomeril s hrvaško ekipo Mladost Ribola iz Kaštel. V nedeljo bo sledil derbi med trenutno prvima dvema moštvoma na prvenstveni lestvici, domačo Posojilnico Aich/Dob in slovenskimi prvaki, ki se bo prav tako začel ob 19. uri.

ACH Volley Ljubljana bo tako lovil še peto in šesto zmago v prvenstvu, enako kot Calcit Volleyball, ki ima doslej prav tako štiri zmage in je še brez poraza, medtem ko v taboru Triglava iz Kranja upajo na prvo zmago.

V ženski konkurenci sta doslej neporaženi le še dve ekipi, Nova KBM Branik s tremi zmagami in zagrebška Mladost z dvema zmagama, igralke Calcit Volleyja pa so do zdaj dvakrat zmagale in enkrat izgubile.