Fanta do 9. mesta, dekleti s prvima nosilkama

Uncategorized 24. Nov 201712:26 > 12:30
FIVB

Slovenska odbojkarja na mivki Nejc Zemljak in Danijel Pokeršnik sta na turnirju svetovne lige v Sydneyju osvojila 9. mesto. Tjaša Jančar in Tjaša Kotnik sta uspešno odigrali skupinski del tekmovanja in se uvrstili v izločilne boje.

Nejc Zemljak in Danijel Pokeršnik, ki sta v skupinskem delu tekmovanja, s po eno zmago in porazom, osvojila drugo mesto, sta se v osmini finala pomerili s Kanadčanoma Benom Saxtonom in Grantom O’Gormanom. Tekmeca sta bila uspešnejša po treh nizih, s 36:34, 19:21 in 10:15. Slovenskima predstavnikoma se tako ni uspelo uvrstiti med najboljših osem dvojic in sta turnir zaključila na 9. mestu.

Tjaša Jančar in Tjaša Kotnik sta se na glavni del turnirja prebili potem, ko sta uspešno odigrali kvalifikacije, v katerih sta dvakrat zmagali. Dobro jima je šlo tudi v današnjem skupinskem delu turnirja, saj sta enkrat izgubili in enkrat zmagali. V svojem prvem nastopu na turnirjih svetovne serije sta morali Slovenki na prvi tekmi, s 17:21 in 23:25, priznati premoč Avstralkama Louise Bawden in Jessyki Ngauamo. Zmaga nad Tajkama Rumpaipruet Numwong in Khanittho Hongpak, s 23:21 in 21:17, je našima dekletoma nato prinesla drugo mesto v skupini C in uvrstitev v izločilne boje.

Danes sta naju čakali dve zelo težki tekmi. Prvo proti Avstralkama sva, predvsem v drugem nizu, izgubili po hudem boju, na drugi tekmi, proti tajski dvojici, pa nama je šlo precej boljše. Z zmago sva si zagotovili nadaljevanje. Tega rezultata sva zelo veseli, predvsem pa sva veseli razpleta današnjega dne, saj do zadnjega nisva vedeli, ali bosta rezultata dovolj za napredovanje. Igrati v Avstraliji je nekaj posebnega, počutiva se že skoraj kot doma,” je dogajanje v Sydneyu na kratko opisala Jančarjeva.

V boju za uvrstitev med najboljših osem ekip se bosta slovenski odbojkarici na mivki v soboto pomerili s še eno avstralsko dvojico, z Mariafe Artacho in Taliquo Clancy. “V soboto naju žal čakata prvi nosilki turnirja, a bova tako kot na vsako tekmo, tudi na to šli zelo motivirani in dali vse od sebe,” je še dodala Jančarjeva in se zahvalila vsem, ki ju spremljajo.