Alarm v Los Angelesu – "kralji" znova brez zmage

Uncategorized 25. Nov 201711:06 > 11:13
Getty Images

Los Angeles je v Ligi NHL doživeli sedmi poraz na zadnjih osmih tekmah. V Phoenixu je bila Arizona v podaljšku boljša s 3:2. Med strelci je bil tudi Anže Kopitar, ki je zadel za izenačenje na 1:1.

Arizona je povedla z golom Šveda Oliverja Ekman-Larssona, kar je bil edini zadetek v prvi tretjini. Po izenačenju Kopitarja (deseti gol sezone) je gostitelje v vodstvo popeljal 21-letni Brendan Perlini, ki je zadel v 38. minuti.

V 43. minuti je Trevor Lewis Los Angelesu zagotovil podaljšek, ki ga je v tretji minuti odločil 20-letni novinec Christian Fischer. Na gol Darcyja Kuemperja je najprej streljal Christian Dvorak, odbiti plošček pa je v mrežo potisnil Fischer.

Getty Images

Z osvojeno točko Kingsi ostajajo na drugem mestu pacifiške skupine, v zahodni konferenci pa so na petem mestu. Vodilna ekipa lige ostaja Tampa Bay, čeprav je v Washingtonu izgubila s 3:1. Devante Smith-Pelly je v drugi tretjini zadel za 2:1, Jay Beagle pa je v 38. minuti potrdil zmago. Tampa Bay je sicer že po 82 sekundah tekme vodila, še pred koncem prve tretjine je izenačil Aleks Ovečkin.