Za odbojkarje se začenja pokal CEV

Uncategorized 5. Dec 201718:45 > 18:51
OZS

Najboljša slovenska moška odbojkarska kluba v zadnjih letih, ACH Volley Ljubljana in Calcit Volley, jutri začenjata z nastopi v evropskem pokalu CEV. Ljubljančani bodo gostovali pri srbskem Novemu Pazarju, Kamničani pa bodo v Šempetru gostili korziški GFC Ajaccio VB.

OZS

V prvem krogu oz. 1/32 finala pokala CEV sta bili slovenski moštvi prosti. Ljubljančani so pred tem igrali v kvalifikacijah za Ligo prvakov, za odbojkarje Calcit Volleyja pa bo tekma proti Ajacciu letošnji evropski debi.

Kamničani so v dobrih dveh tednih odigrali šest tekem, zadnjo v soboto, ko so morali v prvenstvu priznati premoč Mariboru. Pred slovenskimi podprvaki je težek nasprotnik, saj so odbojkarji korziškega Ajaccia v lanski sezoni osvojili naslov francoskih pokalnih prvakov. Gre za moštvo, ki nastopa tudi v prvi francoski ligi in ima v svojih vrstah kar štiri tujce, dva francoska reprezentanta in dva nekdanja člana francoske izbrane vrste.

Žreb nam ni bil preveč naklonjen, saj nam je dodelil ekipo, ki v francoskem prvenstvu trenutno resda zaseda šele osmo mesto, a je treba poudariti, da se v Franciji igra kakovostna odbojka. Ajaccio ima dobro ekipo, za katero igrajo štirje kakovostni tujci. Poizkušali bomo čim bolje izkoristiti zadnje treninge, ki nam jih zaradi natrpanega razporeda tekem v zadnjem času primanjkuje ter se čim bolje pripraviti na tekmece. Na tekmi bo ključnega pomena to, kako jo bomo začeli in seveda tudi to, na kakšni ravni bomo igrali. Moramo prikazati kar najboljšo igro, vsekakor pa ne bomo pomahali z belo zastavo,” je pred jutrišnjim obračunom, ki se bo začel ob 19. uri v Šempetru v Savinjski dolini, dejal trener Gašper Ribič.

Slovenski prvak, ACH Volley Ljubljana, se bo za uvod v tekme pokala CEV srečal z Novim Pazarjem, trenutno vodilnim moštvom srbskega prvenstva, ki je v zadnjih krogih zabeležilo zmagi nad novosadsko Vojvodino in nad Jedinstvom. V ekipi, ki jo vodi Hamza Zatrić, so se v dosedanjem delu sezone izkazali predvsem sprejemalec Marko Vukasinović, korektor Irfan Hamzagić in bloker Benjamin Daca. Ljubljančani so v Srbijo odpotovali z dobro popotnico, s sobotno prvenstveno zmago nad Triglavom Kranjem. Srečanje v športni dvorani Pendik se bo začelo jutri, ob 18. uri. Povratne tekme šestnajstine finala pokala bodo 19. oz. 20. decembra.

Odbojkarice bodo z nastopi v pokalu CEV začele prihodnji teden. Že v šestnajstini finala se bosta med seboj srečala slovenska predstavnika, Nova KBM Branik in Calcit Volley. Prva tekma bo 13. decembra v Šempetru, povratna pa 10. januarja v Mariboru.