Največ navijačev imajo Rogožanke in Sobočani

Uncategorized 6. Dec 201710:34 > 10:39
OZS

S tekmami 9. kroga se je zaključil prvi del državnega odbojkarskega prvenstva, ki se bo še pred novoletnim premorom prevesilo v drugi del, saj bodo odbojkarice in odbojkarji odigrali še tekme 10. in 11. kroga. Ligaške obračune si je doslej ogledalo skoraj 13.000 ljubiteljev odbojke.

Statistika sicer še ni popolna, saj v okviru prvih devetih krogov pri ženskah še ni bilo odigrano srečanje 9. kroga med Novo KBM Branik in Calcit Volleyjem, pri moških pa tekmi 4. in 8. kroga prvenstva, med ACH Volleyjem Ljubljana in Calcit Volleyjem ter ACH Volleyjem Ljubljana in Salonitom Anhovo. Pri tem velja še omeniti, da so se nekatere ekipe pred domačimi navijači predstavile po štirikrat, nekatere po petkrat.

Ženske obračune je po pridobljenih podatkih spremljalo 5205 gledalcev, dvoboje v moškem prvenstvu pa si je doslej ogledalo 7695 ljubiteljev odbojke. Najbolj zvesto dvorane polnijo navijači Panvite Pomgrad in Hoč, skoraj 1000 se jih je zbralo tudi na dosedanjih štirih domačih tekmah Salonita Anhovo. Najmanjši obisk za zdaj beležijo na tekmah Maribora in Črnuč, kjer si odbojkarske boje v štajerski prestolnici v povprečju ogleda 109, v Ljubljani pa 52 gledalcev.

Marjana Zdovc Sporer

Pri ženskah imajo največ privržencev odbojkarice Formule Formis, saj si je pet domačih obračunov Rogožank ogledalo 1250 gledalcev. Predstave Alianse Šempeter je doslej videlo 750 ljubiteljev odbojke, s precej dobrim obiskom se lahko pohvalijo tudi Ankarančanke, ki svoje tekme sicer igrajo v Kopru. Najbolj prazne tribune v prvih devetih krogih so bile na tekmah Luke Koper in Ljubljane, saj si je tekme v povprečju ogledalo 80 oz. 85 gledalcev, sta pa obe ekipi na domačem parketu igrali le po štirikrat.

Najbolj obiskano srečanje pri moških je bil obračun 2. kroga med Hočami in Mariborom, ko se je na tribunah zbralo 600 gledalcev, žensko tekmo 7. kroga med Formulo Formis in GEN-I Volleyjem pa je spremljalo 250 ljubiteljev odbojke.

Vir: odbojka.si