ACH Volley se krepi – prišel tudi Matej Kök

Uncategorized 14. Dec 201710:14 > 10:22
OZS

Slovenski odbojkarski prvaki, igralci ACH Volleyja se še naprej krepijo. Potem ko je pred časom pogodbo z njimi podpisal nekdanji reprezentant Jan Planinc, se jim je v sredo uradno priključil še Matej Kök.

21-letni Matej Kök se je pridružil ekipi ACH Volleyja, potem ko je sezono začel pri poljskem prvoligašu MKS Bedzin. Z oranžnimi zmaji je pogodbo podpisal do konca letošnje sezone.

Kök je svojo odbojkarsko pot začel v mariborski ekipi Galeja Vega, vendar je že od kadetske kategorije naprej igral za kranjski Triglav, s katerim je v lanski sezoni državno prvenstvo končal na tretjem mestu. Z mladinsko reprezentanco je leta 2014 v Ostravi osvojil četrto mesto, leto dni pozneje pa na svetovnem prvenstvu v Mehiki sedmo. 2 leti nazaj ga je takratni selektor Andrea Giani uvrstil na širši seznam kandidatov za nastop v članski reprezentanci,Slobodan Kovač pa ga je lani uvrstil med štirinajsterico, ki je v ljubljanski dvorani Stožice maja igrala kvalifikacijski turnir za uvrstitev na SP 2018.

“Glede na to, da smo na Poljskem prekinili pogodbo v sredini novembra, sem zelo vesel, da smo se uspeli z ACH Volleyjem Ljubljana tako hitro dogovoriti. Morda se marsikomu zdi to korak nazaj, vendar verjamem, da je trenutno ta klub za moj napredek najboljša izbira. Vsi vemo, za kakšno ekipo gre in se že veselim igranja v oranžnem dresu,” je ob prihodu v Ljubljano dejal Kök.